Martion: Alternatív Idők Szerepjáték
Örs
Születési idő:
1001
Nem:
Férfi
Korszak: Középkor
Örs
(10-35)
Megyésispán
Testalkat:
Magas, edzett, egészséges elsőszülött.
Vonások:
Jól kiszámított metszések, nem is vonalak vezetik őket. Egy hüllőbe oltott macska.
Szem:
Pupillája körül halványkék sávot egy sötétebb ölel körbe. Könnyen el lehet veszni benne és a korához méltatlan megfontolt, bölcs csillogásában. Éles vonalú szemöldökök árnyában pihen.
Haj:
Sűrű, fekete, egyenes, tetszetős, bizonyára valamiféle olajjal ápolja.
Általános öltözet:
Fehér, övvel derekára szorított, mély nyakkivágású tunika, az anyaga és szabása sejteti a jómódját, mindezek mellé sötét, hasítottbőr, a kordivathoz mérten alakjára feszülő nadrág, és veretes bőrcsizma társul. Sokszor köpeny takarja a vállát, vagy felöltőt húz, ha az időjárás úgy kívánja. Kiegészítők terén legfeljebb fegyver kíséri, megelégszik a ruha anyagába szőtt mintákkal.
Első benyomás, kisugárzás:
Praktikus, erőteljes, határozott, nyugodt és okos. Pont olyan, mint amilyennek egy vezetőnek - vagy leendő vezetőnek lennie kell. Néha bizony túl csendes, és szigorú, hideg pillantásából, ráncolt homlokából csak a hozzá közel állók olvashatnak. Indokolatlan a korához az arcán megnyilvánuló tudatosság, élesség. Ha mosolyog is, a szeme szinte sosem tart vele.
Leírás
Az épphogy az államalapítás előtt született Örsöt már az égiek is birtokvárományosnak teremtették. Erős egészséges gyermeknek született, és a rossz nyelvek már ezt is neki rótták fel... "elszívta az anyja erejét", aki innentől kezdve sűrűn betegeskedett, és öccse, Vajk születésébe bele is halt. Apjuk Fejérben megyésispánként és a korszellemnek megfelelően tisztában volt vele, hogy mennyire fontos az utódlás, elsőszülöttként nevelte: Külön tanítót fogadtak mellé, itthon nevelkedett, és tanulta a birtok ügyeit - öccsét a bencésekhez adták nevelkedni, és templomokat építeni. Csak később, apja halálával, és az ő ispánná kinevezésével sikerül majd újra találkozniuk az elszakításuk után.
Karakterkép:
Wes Bentley
Korszak: Újkor
Korszak: Modern kor