Martion: Alternatív Idők Szerepjáték
Aengus
Születési idő:
1302
Nem:
Férfi
Korszak: Modern kor
Korszak: Középkor
Aonghus
(20)
Hóhér
Testalkat:
Kifejezetten törékeny, vékony, de a mozgásán látszik, hogy van izomzata bőséggel.
Vonások:
Kellemes arca van, általában jóképűnek mondják.
Szem:
Smaragdzöld, hangulata alapján mélyül, vagy világosodik a színe.
Haj:
Hosszú, derékig érő természetes vörös.
Általános öltözet:
Mindig az adott alkalomnak megfelelően öltözik, általában kiltet és fehér vászoninget visel. A tartanjának színe zöld-rózsaszín.
Első benyomás, kisugárzás:
Csend. Nyugalom. Fürgeség. Skócia mészárosát, és későbbi Hercegét nem a kíméletességéről ismeri a nép - de abban mindenki egyetért, hogy uralkodónak meglepően igazságos, erőskezű, és szelíd.
Leírás
1407 előtt:
Az ifjú mészáros arcát és nevét viszonylag sokan ismerik: az eszement skót tartományúr (Neacal), aki kegyetlenségéről és szokatlan ötleteiről híres kis üdvöskéje gondolkodás nélkül, és parancsra öl. Nem kínoz, nem kegyetlenkedik, de nem is kímél senkit.
Viselkedésére magyarázatot lelhetnek azok, akik ismerik tanítóját és közelebbi barátját, a Hóhér foglalkozású Crízdeam-et.
Senki nem lepődött meg tehát, hogy Neacal halála után a vékony nyikhaj Skócia Hercege mellé került, mint Hóhér, de egy kicsit nagyobb megrökönyödést keltett, hogy a Herceg tanácsadójává fogadta. A Herceg halála után át is vette a helyét.

1407 után:
Skócia uralkodója csendes, nyugodt habitusú férfi, igen fiatalon, az 1400-as évek elején került a trónra.
Érkezése rendhagyónak minősül minden értelemben: a végrehajtóból lett Herceg erős uralkodó, igazságos. A pletykák szerint teljesen aszexuális és bizalmatlan: jobb szereti, ha csak üzleti kapcsolatok veszik körül, az őt megkörnyékező hölgyek (vagy urak) soha nem voltak képesek rá érzelmileg hatni.
Vannak akik viszont arról suttognak, hogy olyan rejtetten válogatja meg a kalandjait, hogy az nem kerül soha nyilvánosságra.
Karakterkép:
Korszak: Újkor
Korszak: Alternatív jelen