Martion: Alternatív Idők Szerepjáték
Corinna Werning
Születési idő:
1753
Nem:
Korszak: Újkor
Corinna Werning
(20)
Muzsikus
Testalkat:
Viszonylag nőies alkatát igen könnyen elrejti, termete alacsony, törékeny.
Vonások:
Bájos arca, fitos orra, nőies vonásai kedvesek, jóindulatúak.
Szem:
Jellegzetes osztrák, jéghideg szempár.
Haj:
Szőke, alapvetően hullámosodó.
Általános öltözet:
A férfiszabású ruházatok, a mellények és zsabók jól kombinálható elegyét viseli. Ezek a ruhák jól szabottak, ügyes és igényes munkák. Ügyes sminkjeivel könnyedén elhiteti mindenkivel, hogy az arca csak egy angyalian szép férfiarc.
Első benyomás, kisugárzás:
Ha szükséges, képes higgadtan viselkedni, de alapvetően szenvedélyes, érzelmes típus - hiszen művész.
Leírás
1753, Salzburg
Corinna középosztálybeli talan osztrák család egyetlen leánygyermeke. Kiskorában is érezhető volt, hogy muzikális, egészen ifjú korában kezdett el hegedülni. Elkápráztatta a szomszéd néniket-bácsikat, később már egyre több helyre sikerült eladni a kisasszonyt a habos-babos ruhájával, kitalált, nemesi származásával.
A szép, szivárványos szappanbuborék akkor pattant szét, amikor Corinna 14 éves lett. Bár ő nem tudja, de a családja egy likantróptámadás áldozata lett, míg ő a szomszéd faluban időzött egy családnál, házimuzsika címén. Hazaérve már csak a kipakolt lakást találta, és egy sutta papot, aki készségesen megpróbálta elmagyarázni Corinnának, hogy a szülei nincsenek többé.
A merész álmokhoz szoktatott Corinna ekkor döntött úgy, hogy a zene fővárosába, Bécsbe megy, és ott próbál majd szerencsét.

1767, Bécs
Túlságosan sok a muzsikus, túl nagy a szórás. Itt most nincsenek kis bácsik-nénik, akik majd elképedve hallgatják a kis "csodagyereket": a zenészek nagyon sokan vannak, és rengeteg az olyan bizakodó lélek, mint Corinna, aki a tehetségével szeretne boldogulni.
Végül, hogy éhen ne haljon, munkát vállal: egy szabó kisfiát kezdi el hegedűre tanítani egy pici, alagsori szobában, ami nehezen fűthető, ahol az egyetlen sípkíséret az ablak résein beszökő téli szél. A szabó tanácsára aztán Corinna férfiruhát húz (amit fizetségként kap), és úgy igyekszik eladni a tehetségét - de csak még több tanítványt szerez magának. Magát is meglepi, amikor beleszeret az oktatásba.

1773
Néhány hónapi eltérésekkel különös postája érkezik az évben: öt hegedűversenyt csúsztatnak be az ajtaja alatt, melyek mindegyike szárnyaló, csilingelő, szívbemarkoló. Corinna soha nem tudja meg, kitől kapta ezeket, és aztán nem is érkezik már több.
Karakterkép: