Martion: Alternatív Idők Szerepjáték
Danka Márton
Születési idő:
1974
Nem:
Férfi
Korszak: Modern kor
Danka Márton
(29)
Vállalkozó, a Magyar Mágus Üzleti Főiskola tanára
Testalkat:
185 centi feletti magasságával nem egy alacsony férfi, de láthatóan izomzattal nem igazán rendelkezik, kifejezetten vékony.
Vonások:
Nem túlzottan férfias, inkább lágy, nem olyan markáns vonásokkal rendelkezik.
Szem:
Zöldeskék, a világosabbik fajtából, ami kellően hideg hatást kölcsönöz neki
Haj:
Rövid, világosbarna, láthatóan jól ápolt.
Általános öltözet:
Többet látni öltönyben, ingben, zakóban mint bármilyen más öltözetben. Az a tipikus üzletember, akiről elképzelhetetlen, hogy farmert, gyapjúpulcsit és ehhez hasonló hétköznapi ruhákat hordjon. Nagy eséllyel diákjai is inkább úgy gondolják, hogy a férfi aludni is frissen vasalt nyakkendővel megy.
Első benyomás, kisugárzás:
Ha üzleti ügyben találkozol vele: kifejezetten szimpatikus, megfontolt úriember, remekül csűri-csavarja a szavakat, miközben mintha tudná, hogy miképp vegye le az embert a lábáról. Szakterületén elismerik, kiváló üzletembernek tartják.
Ha a diákja vagy: biztosan hallottál már róla. Ő az, akiről azt mondják, hogy ne húzd ki nála a gyufát, vagy különben kínszenvedés lesz minden perc, amit az internátusban töltesz. Alapvetően kétféle diák van az intézményben: aki gyűlöli és aki felnéz rá.
Leírás

1974 októberében született Budapesten, a Danka család első fiú gyermekeként, öccse Viktor tíz perccel később született. Már az apjának is egy saját vállalkozása volt, ami eredetileg szállítmányozással foglalkozott, így a terv szerint a két fiú vette volna át az üzletet, ha az nem csődöl be időnek előtte. Bár apjuk hamar talált új állást, de a férfi halála napjáig kesergett akkori sikertelensége miatt - talán ezért is halt meg idejekorán, 40 éves korában, mikor még gyerekei csak 15 évesek voltak.
Miközben Viktor jó testi erőnléttel és kellő mágiával megáldott gyerek volt, addig Márton inkább csenevész, vékonyka kölyökként került a Martionba, akinek még a mágikus képességei is hagytak kivetnivalót maga után. Idővel minél többet próbálkozott ezen képessége fejlesztésében annál nagyobb fájdalmat okozott ez neki, így fokozatosan lemondott arról, hogy ebben az irányban képezze magát.
Felvételi jelentkezését a Magyar Mágus Üzleti Főiskolára adta le, ahol rögtön elnyerte a teljes ösztöndíjat. Hamar kiderült, hogy igen jó érzéke van az üzlethez és igen meggyőzően tud hatni bárkire. Az iskola befejezésével több üzleti vállalkozásba is bekapcsolódott, hol mint támogató, avagy résztulajdonos, de teljesen saját céget sose alapított.
2000-ben a Magyar Mágus Üzleti Főiskola vezetője, Mráz Kálmán visszahívja, hogy tartson vendég előadásokat, majd fokozatosan egyre nagyobb pozíciót tölt be, 2003-ra már mint a férfi jobbkeze van jelen az intézményben.
Karakterkép:
Lee Williams