Martion: Alternatív Idők Szerepjáték
Dean barát
Születési idő:
512
Nem:
Férfi
Korszak: Középkor
Dean barát
(30)
Utazó szerzetes
Testalkat:
Kerek és hájas. Szereti a hasát, ezt akkor sem tudná titkolni, ha akarná.
Vonások:
Kerek képű, vidám fazon. Az arca festővászon az érzelmeknek.
Szem:
Barna, vidáman mosolygós.
Haj:
Rövid, borzas. Feltalálták már a fésűt? Lehet lemaradt róla.
Általános öltözet:
Szerzetesi habitus, durva vászonból, derékon kötéllel átkötve. A kötél lelógó szárán három csomó.
Első benyomás, kisugárzás:
Vidám, gondtalan fazon. Nem nyomasztják az élet hétköznapi dolgai. Se pénz, se nők... viszont mindenki búját-baját meghallgatja és átérzi, hogy vigaszt nyújtson. Az arca mindig pirospozsgás, borvirágos. Nem veti meg a jófajta mézsert, sem az óbort, és hangos dalolászása jóval megelőzi őt az úton.
Leírás
Az Úr hatodik századának közepén hirdeti töretlenül az Ő igéjét. Kolostorról kolostorra lovasszekéren vándorolva, útközben folyamatosan toborozva a híveket az Úr seregébe. Millió veszély között kell túlélnie az út során, de minden megpróbáltatás csakis az ő jellemét erősíti. Senki nem hányhatja a szemére, hogy ehhez folyamatosan némi lélekerősítőhöz folyamodik. Flaskája mindig teli, a sör jóbarát, a bort vétek lenne veszni hagyni, víz helyett csudálatos. Vidám éneke akármerre jár, már messziről visszhangzik az erdőben és az úton. Ahogy a kocsmákban is. Mindig örömmel tér be a falubéli kocsmákba, ahol könnyedén elegyedik beszélgetésbe, és ilyenkor a kockázást sem veti meg, és hát Isten bocsássa meg, de valamiből biztosítani kell a mindennapi megélhetést. Az Urat sokkalta fontosabb dolgok is lekötik, mint az ő időtöltése a játék során.

A veszélyes úton, amit nap, mint nap megtesz, elengedhetetlen, hogy feltalálja magát, és úgy boldoguljon, ahogyan csak tud. Folyamatosan alkalmazkodnia kell, rabló banditák támadásainak van kitéve - hiszen gyakran visz ezt-azt a kolostorok között is, szemfülesnek és élelmesnek kell lennie. Résen kell lennie, hogy időben elmenekülhessen, és ennek igencsak mestere már. Nála jobban senki nem tudja elhagyni a színt, ha forrósodni kezd a talaj a lába alatt.

Karakterkép:
Jack Black