Martion: Alternatív Idők Szerepjáték
Garai Rúben
Születési idő:
1977
Nem:
Férfi
Korszak: Modern kor
Garai Rúben
(1)
Garai Ékszerház üzletlánc főigazgatója
Testalkat:
Magas. Sportos. Arányos.
Vonások:
Markáns. Férfias. Karakteres.
Szem:

Szín: Jégkék
Tekintet: Hátborzongató
Benyomás: Megfejthetetlen
Haj:
Dús. Sötétbarna. Félhosszú.
Általános öltözet:
Ing. Zakó. Szövetnadrág.
Első benyomás, kisugárzás:
Sötét hajú? - Igen.
Magas? - Igen.
Jóképű? - Egyértelműen.
Sármos? - Több mint valószínű.
Ennél rosszabb már nem is lehetne...
Leírás

Egy név, amelyet manapság csak annak kell bemutatni, akinek a térde nem remeg bele a drága luxus ékszerek és gyémántok gondolatába. Egy arc, amelyet nehéz elfelejteni, ha egyszer az ember fölé kerül (mind a 188 centiméterével). Egy család, amely szilárdabb táptalajt nem is adhatott volna egy feltörekvő faóriásnak.
Interjú alanyunk nem más, mint Garai Rúben, aki nemrég megnyerte az Év Üzletembere díjat, és mindeddig - kapaszkodjanak meg hölgyeim - agglegény hírében állt! Hogy mi az igazság a férfi magánéletéről, és hogyan viszonyul az üzlethez? Nos, éveknek tűnő előzetes egyeztetések után időt és fáradságot nem kímélve sikerült kifacsarnunk a sikeres mogulból annyi személyes információt, amennyi csak emberileg - számunkra - lehetségesnek tűnt.
Megjegyzés: Néhány pillanatban olyan lehetetlennek tűnt ez a vállalkozás, mint meztelen fürdőzésre rávenni egy pyromágust, de mindent az olvasóinkért.
Alanyunk, Garai Úr kifogástalan öltözékben, ám szűkre szabott mondatokkal felszerelkezve érkezett interjúnk helyszínére.

Tehát Garai Úr. Sokan kíváncsiak önre, mint üzletember, de még többen, mint magánember. Honnan indultak a vállalkozás gyökerei? Milyen piszkos részleteket tudhatunk meg a fiatalkoráról?

A vállalkozást még a nagyapám indította, 1947-ben egyetlen üzlettel. Kezdetben talanoknak és mágusoknak egyaránt nyitva állt a Garai Ékszerház ajtaja, mostanra azonban csak a máguscsaládok számára vagyunk elérhetőek hagyományos és mágikus ékszereinkkel és kiegészítőkkel. Nem untatnám sem Önt, sem az olvasóit azzal, hogy hosszasan taglalom az utóbbi évtizedekben hány üzletet nyitottunk és hol. A vásárlóink mindig megtalálnak bennünket anélkül is, hogy ingyen reklámnak használnám fel az érdeklődését.

Látják? Libabőr. Hirtelen tíz fokot esett a szobában a hőmérséklet. A kedves olvasóknak jegyezzük meg, hogy késztetést éreztünk kötött pulóverünk felvételére, de az megtörte volna az intenzív szemkontaktust. Szeret kitérni a személyes kérdések elől, de szerencsére igazán jó céllövők vagyunk.

Szóval semmiféle családi dráma? Átlagos szülők, átlagos otthon? Hiszen ön a méltán híres Család egy sarja, az ilyesmire szokták mondani, hogy ezüstkanállal a szájában született, nem igaz?

Ha valamelyik fivérem nyilvános adatlapját megnézi az egyik közösségi oldalon, biztos vagyok benne, hogy azokat a bizonyos ezüstkanalakat meg is találja ott fényképen megörökítve. A családom közel sem mondható átlagosnak. Gyerekkoromtól arra készültem, hogy majd átvegyem apámtól a vállalkozást. De ha arra kíváncsi, nem, nincs elásva egyetlen mostohaanya sem a családi rezidencia alagsorában, és mátrai nyaralónk medencéjét sem a hullák elrejtése végett betonoztattuk újra.

A kedves olvasóközönség finomabb lelkű tagjai most valószínűleg a manapság oly közkedvelt 'Aww' szófordulattal élnek, amint realizálják a tényt, hogy egy leheletnyi sötét humor is került a cukor, só s minden mi jó csuporba.

Moholy legyek, ha nem megcsillanni láttam a parázs között a humor éledező szikráit. De maradjunk csak a tényeknél, miszerint fivérei vannak. Ha számszerűsítenünk kéne?

Kettő. Bár az egyikük épp Egyiptomban tartózkodik a parázs helyzet ellenére, de legutóbbi üzenetéből, ami így hangzott: "Minden ok", arra következtettem, hogy még él.

Ebből valószínűleg egy kevésbé éles eszű megfigyelő is arra következtetne, hogy jóval fiatalabb Önnél. De persze térjünk vissza inkább Önre. Habár egész biztos vagyok benne, hogy a női olvasók elepednek az információért, hogy további egyedülálló Garai férfiak lapulhatnak abban a kalapban, amelyből Önt is előhúzták.

Ami azt illeti, mindkét öcsém egyedülálló, és élik a Családos férfiak nagyvilági életét. Én azonban a közelmúltban találkoztam egy okos fiatal hölggyel, akivel szándékomban áll a kapcsolatunkat egy magasabb szintre emelni.

Sajnálom, hogy le kell törnünk a reményeiket, hölgyeim, ez egyértelmű egy Családos férfinál. Házasodik a tücsök és bizony szúnyog lányát kéri. Néhány kemény munkával eltöltött nap után a Múzsa kávéházban sikerült annyi morzsát összegyűjtenünk, hogy megépítsük a Mézeskalácsház teóriát. A mindeddig hajadon ügyvédjelölt, Hankovszky Rebeka neve állt a postaládán.

Igen érdekes. És a Családos hölgy, vagy a rokonai tudnak már a szándékairól?

Nem az Ön cikkéből fognak értesülni róla, ezt garantálom.

Akkor térjünk át egy kicsit az üzletre. Mi teszi egyedivé az alkotásaikat? És pontosan mely részét intézi a munkának?

Mint már említettem, az egyetlen boltos kis cég mára üzletlánccá nőtte ki magát. A vendégkörünk a felső tízezer, ékszereink mind egyedi darabok. A tervezőink hónapokat, de egy-egy mágikus csecsebecsénél van, hogy éveket töltenek a megalkotásban, így nem állíthatnám, hogy az áraink a legalacsonyabbak, de a minőséget tekintve az országban nincs konkurenciánk.
Az én feladatom a koordinálás és az üzleti rész intézése. Személyesen ellenőrzöm a tervezőket mielőtt felveszik őket, és én tartom a kapcsolatot az üzletvezetőkkel, valamint az üzleti partnerekkel.


Mégis csak kíváncsiságból, hogyan látja önmagát, mint üzletember, és hogyan mint magánember?

Az üzletben nem ismerek lazítást vagy barátságot. Nem szeretem keverni az érzéseket az érdekekkel. Ahhoz, hogy egy akkora vállalkozást, mint a miénk sikeresen vezethessen az ember, nyilvánvalóan sok időt és energiát kell belefektetnem. Mint magánember, nos, az egész más kérdés. „Prima venit familia”. (Ford.: Mindenek előtt a család. )

És ebben a pillanatban a közhelyek arculcsapása olyan elemi erővel ért minket, mint vámpírt az éjféli hajnalhasadás.


Igazi Családos gondolkodásmód. De kérem, olvasóink belehalnak a vágyba, hogy valami személyesebbet is megtudhassanak Önről! Egy csipetnyi humor nem győzi meg őket, hogy Ön nem egy stepfordi agglegény.

Van néhány olyan részlet, ami jobb, ha az én magánügyem marad. Még az Év Üzletembere cím sem jogosítja fel az embereket rá, hogy elvárják, hogy az életem minden aspektusát nyilvánosságra hozzam.

Az év üzletembere? Azt hittem, az év legkapósabb agglegénye interjúra készültem. Elnézést a hibámért. De ugye nem gondolja, hogy ennyivel kikerülte az újabb átkot? Talán valamiféle hobbiról van szó?
Alanyunk itt egy szinte mosolyra emlékeztető szájzug rángással válaszol, a keze tökéletesen fésült haján is végig szánt egy már-már bosszantóan kiszámított mozdulattal. A legbosszantóbb azonban az egészben, hogy így is szinte émelygést okozóan hatásos.

Attól tartok a kettő szorosan összefügg egymással. Amúgy pedig, nem ringatom magam abba a tévhitben, hogy én volnék a legkapósabb. Talán inkább csak a legaktuálisabb. És tulajdonképpen... nevezhetjük akár Hobbinak is.

Garai Rúben egyébként irreálisan szigorú arcán itt már egy határozott mosoly játszott, amennyiben a félmosoly is mosolynak számít Nála.

Hm...

További felderítésre alkalmas téma, kedves olvasóink. Szerkesztőségünk sajnos képtelen volt ebből a háztartási keksz szituációból többet kipréselni.

Miféle hobbit űz egy maga féle komoly üzletember, Garai Úr?

Olyasfélét, ahol levezethetem a feszültséget, és kibújhatok a hétköznapi életből. Sajnálom, hogy nem elégíthetem ki a kíváncsiságát, de ez ügyben hajthatatlan vagyok. Sajnálom, hogy nekem kell megszakítanom az interjút, de egy fontos találkozóm van fél hétkor, amiről nem szívesen késnék el.

Hölgyeim, pontosan idézzük a szavait az Önök kedvéért.

Nem vagyok egy egyszerűen kielégíthető író, de ha szólítja az üzlet, nem állíthatom meg. Már ha persze üzletről van szó, és nem magánjellegű találkozóról.

Mondjuk úgy, hogy... Hobbi.
Karakterkép:
Ben Hill