Martion: Alternatív Idők Szerepjáték
Gellért Erik
Születési idő:
1663
Nem:
Férfi
Korszak: Újkor
Gellért Erik
(33)
Testőr
Testalkat:
197 centi, csupa kemény, szálkás izomtömeg.
Vonások:
Markáns áll, finom ívű száj, apró ráncok a szeme sarkában, ha mosolyog.
Szem:
Lehetetlenül kék, általában barátságosan mosolygós csillogással.
Haj:
Hosszabbra hagyott, általában kissé kócos, hullámosodó, sötétbarna.
Általános öltözet:
Kényelmes nadrág, amiben könnyű mozogni, és mindig tiszta ing.
Első benyomás, kisugárzás:
Hatalmas termete mellett arca kevés érzelmet mutat, így az összkép egészen riasztóvá válhat. Ha valaki jobban ismeri, már tudja, hogy csak akkor folyamodik erőszakhoz, ha muszáj, de azért vissza nem riad tőle.
Leírás
1663-ban Gellért István néven született egy székely katona és egy osztrák származású cseléd egyetlen gyermekeként. Kigyermekként egészen csenevész, vékony fiúcska volt, ám a nehéz, kétkezi munka és a tizenéves korral járó hormonok rövid idő alatt kemény izmokká gyűltek a testén. Bár mágus volt, fizikai erejével mindig is jobban érvényesült. Katonának állt, majd huszonöt éves korában az erdélyi mágus nemesség egy kiemelkedő alakja fogadta testőri szolgálatba. Alig egy év múlva egy fiatal, kisnemesi származású mágus lányt vett feleségül, és két gyermekük született. Amennyire lehetett, boldogok voltak. Habár (ekkor még) István közel sem volt hűséges férj (a repertoárban férfiak és nők is szép számmal szerpeltek), mindig diszkréten intézte az ügyeit, soha sem akarta bántani vagy megalázni az asszonyát.
Harminc volt, mikor a lányát egy különösen fertőző mágikus betegség ragadta el, így hárman maradtak.
Egy évvel később a család feje Oroszországba látogatott, ő pedig természetesen vele tartott, mint testőre és bizalmasa. A látogatás azonban vérfürdőbe torkollott, a túlerővel szemben mit sem tudott tenni. Akit nem mészároltak le, szolga sorba taszítottak, így őt magát is. Megláncolva tartották, akár egy kutyát. Új gazdája arra kényszerítette, hogy nőket erőszakoljon meg majd törje őket darabokra. Eleinte persze nem volt hajlandó rá, ám a férfi egyik, a mentálmágiában járatos embere hozzájutott ahhoz az információhoz, amivel könnyedén irányíthatták: a családja. Két évig szava sem volt, tette, amire utasították, hogy a feleségét és a fiát biztonságban tudja. Azonban minden megváltozott, mikor Svetlanat megismerte.
A lány mérhetetlenül őszinte, ártatlan tekintete, mély együttérzése és szelíd természete megindította. Nem volt képes megölni őt, így hát segített a szökésében. A mentálmágiában járatos bizalmas kiderítette, hogy ő volt a lány segédje, így egy hétre étel és víz nélkül a pincébe zárták. A padló mocskos kövéről és a falakról igyekezett annyi nedvességet összegyűjteni, amennyit csak tudott, hogy ne haljon szomjan. Mikor végül kicipelték az udvarra, azt hitte, hogy a büntetésének vége. Sosem tévedett még ekkorát. Az Ura nézett a szemébe, arról beszélt neki, hogy tudja, hogy soha többé nem fogja elárulni. Azután a szeme láttára égette el a fiát és a feleségét.
Az ezután következő események kissé homályosak. Mintha az idő megállt volna néhány pillanatra, majd követhetetlen sebességűre gyorsult. Mikor legközelebb felnézett, egy másik vámpírt látott maga előtt, aki hozzá beszélt, de ő nem fogta fel, amit mondanak neki. Azután a dolgok elsötétültek, és egy apró szobában tért magához. Fizikailag sokkal jobban, azonban belül jéghidegen, üresen. Megmosdatták, felöltöztették tiszta ruhákba, és ehhez az új mesterhez kísérték. Mint kiderült, ő volt az orosz vámpír Herceg. Korábbi gazdája összeesküvést szőtt ellene, a lány pedig, akit elengedett, a Herceg egyik kedvenc szeretője volt, így hát közvetetten segítette őt, még ha tudattalanul is. A férfi hálából testőri pozíciót ajánlott maga mellett, amit végül elfogadott. Sohasem hitt az öngyilkosság helyénvalóságában, így tudta, kénytelen tovább élni. A Herceg még többet is ajánlott neki, a szerviensévé tette, és új nevet ruházott rá: Erik.
Új munkája lefoglalja, évek telnek így el. Félig a feladatra összpontosítva, félig a gyászban lebegve. Erőszakot csak akkor és annyit alkalmaz, amennyit muszáj, ölni pedig csak végső esetben hajlandó, így félelmetes megjelenése ellenére jó hírnévnek örvend.
Karakterkép:
David Gandy