Martion: Alternatív Idők Szerepjáték
Ilse Dorner
Születési idő:
1870
Nem:
Korszak: Újkor
Ilse Dorner
(14-24)
Hárfaművész
Testalkat:
Százhatvannyolc centijével, és inkább vékonynak mondható alakjával nem igazán tűnik ki a tömegből, de nem is ezzel akarja felhívni magára a figyelmet.
Vonások:
Lágy, nőies vonások jellemzik. Nem nevezhető gyönyörűnek, de mégis van benne valami báj, ami megragadja az embert.
Szem:
Azok a bizonyos szürkés, acélkék szemek, amik ha nem Ilse-ről lenne szó, biztosan hidegséget, és fagyot juttatnának mások eszébe, de nála valahogy pont az ellenkezője áll fent: bizalmat keltő, meleg, barátságos.
Haj:
Egy leheletnyit hullámos, piszkosszőke fürtök keretezik arcát.
Általános öltözet:
Szolid, egyszerű, de egyben mégis elegáns öltözködés jellemzi, mindig az adott kor divatjához illően. Jobban szereti a halvány, világos színeket, nem veti meg az ékszereket sem, de azok közül is a kevésbé feltűnő, szolidabb darabokat választja.
Első benyomás, kisugárzás:
Nyugodt, békés teremtés, nem az a fecsegős típus, inkább halk szavú, de mégse tűnik introvertált személyiségnek. Kedvesnek, figyelmesnek írható le, kifejezetten jó hallgatóság. Ismerősei társaságában még nyíltabbá válik, szívesen kapcsolódik be olyan témákba, aminek valamiféle köze van a művészethez, látszik rajta, hogy kiemelt fontosságot társít hozzá. Ennek ellenére egyértelműen érezhető, hogy sose szabadul fel teljesen, időnként el-elhallgat, mintha gondolkodna a megfelelő feleleten – vagy hogy egyáltalán válaszoljon-e a feltett kérdésre.
Leírás
1870-től 1893-ig
1870. április negyedikén született, a Zichy család ácsi birtokán, a keresztségben a Zichy Melinda nevet kapta, dédnagyanyja után. Tanulmányait magánúton végezte, szülei ügyeltek arra, hogy lányukból tanult, a művészetek iránt érdeklődő gyermeket neveljenek.
Mikor elérte a tizennégy éves kort egyre többször kísérte el apját bálokra, és egyéb rendezvényekre, már csak azért is, mert lassacskán elérte azt a kort, mikor már ideje lett volna férjhez adni. Jár Pesten, Bécsben, és megannyi neves városban, amerre apja hivatalos lehet, kifejezetten élvezi ezeket az utakat, de valahol egyre inkább elkedvteleníti a tudat, hogy jövendőbelije mellett nem lesz erre lehetősége.
Húsz esztendős, mikor jegyben kezd járni egy apja által választott idősebb úriemberrel, de egyértelmű tény, hogy Melinda nem érez iránta mély vonzalmat. Épp ezért érte váratlanul, mikor egy estély alkalmával megismerkedett Elliot Montgomeryvel, akit eleinte csak kellemes beszélgető partnernek tartott, majd ahogy telt az idő egyre mélyebb érzelmeket táplált iránta. Ezen okból is döntött úgy, hogy megszökik a férfival a családja, és felelősségek elől, de váratlan baleset éri: súlyos sérülést szenved, Elliot ezért vámpírrá teszi, hogy megmenthesse. A férfi egyik gyermekére bízza a lányt, hogyha elül a veszély, akkor jöjjenek utána - de azzal nem számolt, hogy Melinda a fejsérülése miatt elvesztette az emlékeit, és a gyermek ezt kihasználva egy teljesen más tervet eszel ki jövőjükkel kapcsolatban.

1890-től 1925-ig
Immár úgy tudta, hogy Ilse Goldberg néven látta meg a napvilágot, és 1888 óta Lars Dorner felesége. Leginkább az akkor még a Habsburg fennhatóság alá tartozó Triesztben tartózkodott, férje nem igazán szerette, ha felesége elhagyta a várost. Egészen 1914-ig ez így is maradt - csak ritkán, egy-egy fellépése alkalmával utazott el más városokba, férje kíséretében -, mikor is Amerikába költöztek a forrongó helyzet elől. Kapcsolatuk ekkor kezdett egyre elviselhetetlenebbé válni Ilse számára, úgy érezte, mintha Lars egy kalitkába zárná. Ezért kezdett új tanulmányokba, így már fellépései mellett egyetemi tanulmányokba kezdett - de ez a szabadság nem volt elég a számára, így 1925-ben "elszökött" Lars mellől, és Angliába utazott.

1925-től 1942-ig
Teljesen új életet kezdett, egyre többször járt társaságba, élvezte az új lehetőségekkel járó előnyöket.
Egy előadását követő estélyen ismerkedett meg Szánthó Marcellel, akivel eleinte csak jó baráti viszonyt ápolt, majd idővel egyre több időt töltöttek együtt, mígnem Ilse bele nem szeretett a férfiba, és kapcsolatuk elmélyülni látszott. Nagyjából tíz évig volt a férfi társa, és várt a pillanatra, hogy teljesen megnyíljon neki - de ez sose jött el. Egyértelművé vált számára, hogyha Marcell mellett marad, akkor ő mindörökké csak a második lesz a férfi számára, egy másik nő emléke mellett.
Így történhetett meg az, hogy mikor Lars rátalált, akkor engedett a férfi kérésének, és vele együtt hagyta ott Londont.

Karakterkép:
Clémence Poésy
Korszak: Modern kor