Martion: Alternatív Idők Szerepjáték
Herr Walter
Születési idő:
1444
Nem:
Férfi
Korszak: Modern kor
Herr Walter
(22)
Budapest Hercege
Testalkat:
Nem éppen izmos, de nem vékony. 175 cm magas, kifejezetten arányos.
Vonások:
Gyönyörű. Nincs rá más szó. Megbabonáz a szépsége, a tökéletes vonások, természetes szépség.
Szem:
Jéggel cimboráló, szikrázó kék, szőke szempillákkal.
Haj:
Tejfölszőke, kissé hullámos, válla alattig érő.
Általános öltözet:
Elegáns. Mindig. Hajszálcsíkos öltönye, XVIII. századi ruhái, vagy csak egy sötét nadrág és egy ing... viselhet bármit, mindig csinos.
Első benyomás, kisugárzás:
Első pillantásra egy angyali szépségű, huszonéves fiatalember. Bájos. Kellemes. Idegesítően bárgyú. Hogy tud valaki ennyit s így mosolyogni? Aztán meghallod, hogyan emlegetik a háta mögött. "Véres Walter"
... biztosan akarod tudni, mi rejtőzik a mosolya mögött..?
Leírás
Úgy beszélik, Keresztes Valter üresfejű pozőr, aki imádja a pompát és csillogást, megveszik a bálokért, Straussért, az ékszerekért, és a nőkért. Részvényes, műgyűjtő és műkedvelő, bár nem mágus, imád belekontárkodni különféle mágikus ügyekbe. Jó kapcsolatot tart fent Felföldi Dániellel, s ki tudja, hogy még kikkel. Politikai nézetei szerint valószínűleg Kaczárista, legalábbis mindig felhívja a szegény elveszett hölgyek figyelmét az éjszaka veszélyeire.

Hogy ő volna Budapest vámpírhercege? Ebben a kontextusban kicsit másként fest a helyzet, nemdebár..?

Lássuk egy másik álláspontot. E szerint sokkal inkább igaz az állítás, mely szerint a Hercegre tökéletesen illik a "Véres Walter" gúnynév. Ellenségeire kegyetlen halál vár, trónbitorlókra még annál is sokkal rosszabb: örök élet a palota alatti kazamatákban, kínozva, éheztetve. Híre ment annak a különös sakk készletnek, amit egyik áldozata csontjaiból készítetetett, és egyes pletykák szerint könnyű éjszakai ejtőzésként azon a pamlagon pihenteti világszép testét, amelyet egyik támadója bőrével húzattatott át.

Kevesek szerint azonban Herr Walter mögött lapul még valaki - egy végtelenül okos, jóhumorú, önkritikus huszonéves, aki szereti, ha rajta köszörülik a nyelvüket, és mindent megtesz Magyarországért, Budapestért - és a társadalmáért.
Karakterkép:
Daniel Landroche
Korszak: Középkor
Korszak: Újkor