Martion: Alternatív Idők Szerepjáték
Kertész Marcell
Születési idő:
1885
Nem:
Férfi
Korszak: Modern kor
Kertész Marcell
(28)
Testőr
Testalkat:
Teljesen átlagos a maga 185 centis magasságával, nem különösebben izmos, sem nem vékony. A nyakánál és a karjánál tetoválás látszik.
Vonások:
Az átlagnál egy hajszállal jóképűbb, az arca valahogy mégis jellegtelen.
Szem:
Hűvöskék, kifejezéstelen.
Haj:
Barna, többnyire rövidre vágott, de előfordul, hogy enged a nyomásnak, és kicsit hosszabbra hagyja.
Általános öltözet:
Többnyire elegáns ruhákat visel, afféle régimódi úriember benyomását kelti – már ha egyáltalán észreveszed.
Első benyomás, kisugárzás:
Átlagos – ez a legjobb szó rá. Ha mégis beszédbe elegyedsz vele – elég körülményes, hiszen inkább hallgat, s az érzelmei sem ülnek ki az arcára – akkor sem kelt benned mély benyomást. Hamar elfeleded a vele való találkozást – s ez szerinte így van jól.
Leírás
Várok.
Csak várok.
Némán, nyugodtan.

A kapualj teljesen elrejt a kíváncsi szemek elől, én viszont pontosan látok mindent odakint – köszönhetően az utcai lámpáknak. A furcsa, szemnek kellemetlen sárgás fény szinte végigcsorog a macskaköveken. Egyszer megkérdeztem a Herr-t, hogy miért nem lehet ezeket a lámpákat fehérre cserélni. Nagyban megkönnyítené az azonosítást. Mondjuk a színekét – aztán megtanultam, hogy ami sárga fényben hányászöld, az fehér fényben bizonyára füstszürke. Azt hinné az ember, hogy nincs jelentősége, aztán egyszer az menti meg az életét, hogy beazonosít egy női ruhán egy színes virágot.

A célpont most érkezik be a látószögembe – és neki még csak fogalma sincs arról, hogy én merre vagyok. Valamit keresve pillant hol jobbra, hol balra, aztán megáll. Tökéletes célpont. Feltűnő, hisz fehér öltönyt visel, haja sötétbarna, alkatra erős. Magas, testes figura, épp csak nincs a hátán, hogy „ide lőj”.

Mély sóhaj hagyja el a torkom – pedig levegőt sem volna kötelező vennem. Mennyire végtelenül buták az emberek… Komolyan azt hiszik, hogy egy bajusz és egy szemüveg megfelelő álca? Ez a probléma a Superman-en felnőtt nemzedékkel.

A fegyver lassan csúszik a markomba. Biztonságérzet és nyugodtság hulláma önt el – most már nem lehet baj. Türelmesen, nyugodtan emelem fel, egyelőre még nem célzom semerre vele. Csak várok.

Apró roppanás jobbról – ez sem kerüli el a figyelmem. A célpont ismét tesz egy lépést, majd leguggol. A tarkóját tárja fel, ez túlságosan egyszerű munkának látszik. Még a haját is elsöpri onnan, látom a pentatetoválást a nyakán. Megfeszül az ujjam a ravaszon, de még mindig várok, türelemmel.

Lövés dördül, kesernyés lőporszag csípi az orrom – számomra ez édesebb, mint bármilyen parfüm, vagy bor illata. Jobbról tompa puffanás hallatszik, ahogy egy test lehanyatlik. Oldalt pillantok elégedetten, majd vissza a célpontra. Láthatóan befejezi a munkát, és odébbáll. Elsétál a következő sarokig, onnan már más veszi át a munkát. Szegény ördögnek fogalma sincs arról, hogy egyetlen hajszálon függött az élete. Talán nem is tudja meg soha.

Karakterkép:
Jim Caveziel
Korszak: Újkor