Martion: Alternatív Idők Szerepjáték
Krausz László
Születési idő:
1925
Nem:
Férfi
Korszak: Újkor
Krausz László
(23-30)
Jogász
Testalkat:
Az átlagosnál valamivel magasabb, de nem égimeszelő. Arányos testfelépítésű, vállai szélesek, ám ez inkább adottság lehet, mintsem hosszú sportolással töltött órák gyümölcse.
Vonások:
Kifejezetten sármos, jóképű férfi.
Szem:
Kékeszöld.
Haj:
Dióbarna, mindig gondosan vágott, jólfésült.
Általános öltözet:
Mint akit skatulyából húztak ki. Elegáns, mégis a hétköznapok dolgosságához ideális viselet, tiszta, ápolt és jó ízléssel rendelkező férfi benyomását kelti.
Első benyomás, kisugárzás:
Már az első mosollyal képes megnyerni magának valakit, ám ha ez nem lenne elég, csak várja ki az illető, míg beszélni kezd. Udvarias, de nem merev és elzárkózó, tapintatos, de nem érdektelen. Karizmatikus személyiség, mégis mintha kerülné a magamutogatást. Bizalomgerjesztő és nyílt, olyan, akihez szívesen fordul bárki segítségért.
Leírás
„Mr. Marlowe valódi úriember, habár furcsa szokásai némileg tompítják elragadtatásomat irányában. Néhány alkalommal volt szerencsém nála vacsorázni. Súlyos függönyök takarják az ablakokat, a lakás szokatlanul zsúfoltnak és zömöknek hat, Henry pedig sosem fogyasztja el az ételt velünk, rossz emésztésére hivatkozva, majd elütve a kérdés élét egy humorosnak szánt ’Ugyan, az este szóljon a vendégeimről, nemde? Ráérek még enni, fiam, ne udvariaskodjon, én kérem erre.’ megjegyzéssel. Zsenije felől kétségem sincs, mégis rossz érzésem támad, ha rá gondolok. Ha tehettem, mindig kerültem a vámpírok társaságát. Nevezz előítéletesnek, de számomra nem fér össze a vérivás és a kifogástalan modor.”
/Részlet Krausz László 1953 decemberében apjának írt leveléből/


Jogi tanulmányait Magyarországon kezdte, végül a második világháború idején Nagy-Britanniában folytatta, a cambridge-i egyetemen, a család külföldi kapcsolatainak köszönhetően. Később, a diploma megszerzését követően sem tért vissza azonnal szülőhazájába, Angliában maradt, hogy ott építse ki leendő kapcsolat- és ügyfélrendszerét. Itt ismerte meg egykori mecénását és pártfogóját, Henry Marlowe-t, aki beölelte a éjszaka lényei közé.
Karakterkép:
Christian Bale
Korszak: Modern kor