Martion: Alternatív Idők Szerepjáték
Levi Renáta
Születési idő:
1890
Nem:
Korszak: Újkor
Gilian Bernstein
(20 )
Kriptográfus
Testalkat:
Vékony, és bár nőies, az embert valahogy nem az alkata fogja meg elsőre.
Vonások:
Bájos, teljesen kortalan.
Szem:
Sötétbarna, csillogó, ártatlan szempár.
Haj:
Feketébe hajló sötétbarna, néha feketére színezi. Frizurája állandóan változik.
Általános öltözet:
Mindig praktikusan öltözködik, az alkalomnak megfelelően. Kétségkívül nőből van, tehát valamelyest hiú, szereti a sminket-ékszereket-szép ruhákat.
Első benyomás, kisugárzás:
Kislányos-kölykös, sokkal jobban szereti az ember befogadni maga mellé kistesónak, mint felszedni. Első pillantása látszik, hogy éber, szemtelen talán, és nagyon gyorsan kiderül, hogy vág az esze, mint a beretva.
Leírás

(12)

Életben maradni.
Amikor először megkérdezték, hogy miért hagyjanak életben, azt mondtam, hogy azért, mert túl sokat tudok. Próbára tettek, és én jó darabig csiviteltem. Olyan dolgokat mondtam el, amik pontosan elegek voltak ahhoz, hogy ne vágják tovább a torkomat. Megkérdezték honnan tudom mindezt, amire azt mondtam: "Hát én már csak ilyen kis érdeklődő vagyok." Nem túl elmés válasz, jobb nem jutott az eszembe - de valamiért elégedettek voltak vele. Hagytak futni.
Én pedig azóta sokat tanultam ám az életről.
Első lecke: a tudás hatalom.
Második lecke: a fejlődés nem áll meg.
Harmadik lecke: tartsd a lépést, különben bedarálnak.

Alku.
Beültem a moziba, vettem magamnak vagy hat liter pattogatott kukoricát, és megnéztem egyszer a Karib Tenger Kalózait. Aztán vettem még egy jegyet, és megnéztem újra. Harmadjára már beengedtek a takarítók. Minél többször néztem meg, annál jobban éreztem: Jack és én rokonok vagyunk. Egyívásúak. Hát fogtam egy üveg rumot a három film után, csacsira ittam magam, és megalkottam végre az új személyiségem. Sparrow. Figyelmes nCore-osok most kapnak a fejükhöz, hogy hát hogyne: a programok nfo filejában lévő kismadár, a programok, az oprendszerek, a játékok.
Láttam magam, ahogy felnézek a gemmáriusra, aki megáll fölöttem. Ujjaim a billentyűkön, a képernyőn valami törés fut éppen. Felvigyorgok rá, és úgy pislogok, mint akit nem épp a mézesbödönnel a kezében fogtak el, és mondom: "Alku." Az igazgyöngyök az én legjobb barátaim.

A verebek újra szállnak.
Mindenki lehet beteg. Mindenkinek törhet el a lába. De tényleg, én semmi rosszat nem csináltam. Az embernek fontos a szabadsága, néhányan el akarják venni, olyankor pedig tenni kell ellene: mondjuk kiugrani az ablakon. A tetves sztk pedig már egy karcolásért TB kártyát kér. Nagyon megy ez a számítógép biznisz, de azt ne várja el tőlem senki, hogy plasztikkártyát nyomtassak. Főleg, ha ezt megteszi helyettem az állam.
Summa summárum: kell egy állás. Egy egyszerű, hétköznapi állás, ami nem terhel le, és ami mellett élhetem az életem, ÉS még el is látnak, ha ne adja ég, megsérülnék. Márpedig az ember lányával mindig történnek balesetek.

//Karakterkép: Winona Ryder//
Karakterkép: