Martion: Alternatív Idők Szerepjáték
Mátrai Lizandra
Születési idő:
1990
Nem:
Korszak: Modern kor
Mátrai Lizandra
(24)
Bájital kutató, Sokoray Kft.
Testalkat:
Átlagos mind széltében, mind hosszában. Domborzattal sajnos nem igen látták el, ami néhány éve még bántotta a szemét, de most már hozzászokott.
Vonások:
Szív alakú arcán édes a mosoly, semmi komiszság, nyílt és őszinte kifejezések.
Szem:
Tengerkék szempár, amit sokszor szétszórt, kissé elveszett tekintet keretez.
Haj:
Hosszú és sötétbarna (eredetileg), hullámokat nyomokban tartalmaz csupán. Volt ő már szőke, sőt lila is, mikor úgy hozta a kedve.
Általános öltözet:
Gyakorlatilag meghatározhatatlan ízlésű a ruhatára. Van ott lenge és simulós, rövid és hosszú, szakadt és elegáns. Munkába nyilván mindig kellő tisztelettel és eleganciával, szabadidejében meg ki nézi?
Első benyomás, kisugárzás:
Hupsz, egy küszöb. Az pedig a forgóajtó volt. Szegény még táskáját is elejtette, és szanaszét szóródott mindene!
Ha munkában vagy munkából jövet találkozik vele az ember fia, általában töprengő, mélyen elmerült arca tükrözi az odabent kattogó fogaskerekek munkáját. A környezet tárgyai így gyakran kerülnek a lába és akár az orra elé, hiszen egészen máshol jár.
Társaságban érdeklődő, sokat kérdez. Szívesen hallgat meg másokat, örömét leli benne, ha megnyílnak neki. Kissé érzékeny, van benne valami naivság, amit a világ még nem ölt ki belőle, de egyáltalán nem törékeny, időnként még impulzív is. Nem esik nehezére kezelni a zárkózott személyiségűeket, hiszen ő is az, az érzéseit nehezen írja le, és ritkán adja ki.
Leírás
Életút
1990-ben született a gyulai Pándy Kálmán Kórházban. Az édesapja csak azért várta meg a vajúdás végét, hogy közölje az anyával, hogy még sem szándékozik a nevére venni a gyereket, és őt sem szeretné többet látni. Az anyja alig tizenhat éves volt, és nagy szerencséje volt, hogy a szülei a segítségére siettek.
Egyedüli gyermekként mindig is nagy figyelmet kapott, és igen értelmes volt már kisgyermeknek is. Kíváncsi természet volt, mindent megfogott és megízlelt, nagyszülei nem kevés aggodalmára, főleg mivel már korán megmutatkozott ügyességbeli hiányossága. Törött végtagok, horzsolások garmadája, Elvágott térdek és ujjak övezték felcseperedésének útját. Hamar lemondott bármilyen csapatsportról, hacsak nem valaki szándékosan veszíteni akart. A testnevelés órák sem tartoztak a favoritjai közé, hiszen legyen szó kilabda dobásról vagy távolugrásról, mindig sereghajtó volt.
Lévén mindkét szülője mágus, igen korán felismerte varázstehetségét, és igyekezett ebben a legjobbá válni, ha már testi adottságai nem voltak a legjobbak. Ahogy az illik, a Martionban tanulta ki a mágia csínját bínját, és szinte azonnal rálelt arra a területre, amiben maximálisan kiváló teljesítményt nyújthatott: a bájitalok. Nem egyszerűen ért hozzájuk... ez a szenvedélye, a hobbija, álmai munkája. Remekül kever és kavar, zseniális a különböző alapanyagok összeválogatásában és összetételében. Folyton ezen agyal, ezen gondolkozik, így gyakoriak az orra bukások az életében, ahogy az is, hogy leverjen vagy elfelejtsen valamit.
Az iskola elvégzése után úgy döntött, a főváros közelében marad, így hát az ELTE-n végzett ösztöndíjasként (Komponenstan), és természetesen kitűnő eredménnyel zárta a felsőoktatást.

Jellemzők
Üde, színes folt egy esős, szürke reggelen. Sosem rest mosolyogni másokra, ha valaki rossz kedvű, igyekszik megvigasztalni a maga módján. Rémesen szenilis, éppen ezért korán rászokott a rendrakásra, hogy legalább a fejét megtalálja.
Szabadidejében gyakran ül a gép elé, hogy chateljen néhány barátjával, vagy egyszerűen csak lője az ellent a játékban.
Igen könnyen elpirul, ha zavarba jön köszönhetően rémesen halovány bőrszínének. Nyáron is előbb ég le, mint hogy lebarnulna.

Munka
Az a dolog, ami a legtöbb idejét kitölti. Imádja, szereti, éljenzi, isteníti. Sokszor kattog az agya új és új recepteken, javítási lehetőségeken. Kicsit sztahanovista, de a zsenik már csak ilyenek. Mert hogy kétség sem férhet hozzá, hogy a munkájában, a bájitalok között van igazán otthon, az az ő Mona Lisája, és a laborban ő Leonardo da Vinci.
Családja nem túl fényes anyagi helyzetére tekintettel nem volt számára ismeretlen a munka világa, mikor kilépett a nagybetűs Életbe. Kevés szakmabeli tapasztalata ellenére nem félt neves cégekhez beadni jelentkezését, és később a befektetett energia meg is térült, hiszen jelenleg is a Sokoray Kft. dolgozója fiatal kora ellenére.

Karakterkép:
Daveigh Chase