Martion: Alternatív Idők Szerepjáték
Maier Krisztián
Születési idő:
1600
Nem:
Férfi
Korszak: Modern kor
Maier Krisztián
(36)
A 2-es birtok ura
Testalkat:
Középmagas, kifejezetten vállas, izmos férfi.
Vonások:
Durva vonások jellemzik, előreugró áll és szemöldökvonal. Ezen valamelyest enyhít körszakálla.
Szem:
Mandulavágású, csokoládébarna tekintete csak komorságot szokott kifejezni.
Haj:
Rövid, fekete haját többnyire hátrafésüli, s ha elsőre nem látszik, de gyakorlot szemek kiszúrhatják a rendszeres ápolást.
Általános öltözet:
Nagydarab, erőteljes alkatú férfiról van szó. Tipikusan olyan, akin valahogy furcsán fest az öltöny, még ha mindennapi viselete közé is tartozik. Főleg a barnát részesíti előnyben, amihez többnyire sötét inget és nyakkendőt visel. Jellegzetes kiegészítője továbbá egy feketeköves aranygyűrű.
Első benyomás, kisugárzás:
Annak ellenére,hogy mindig elegáns, van benne valami.. nyers erő. Kiállása határozott, és ha nem is kifejezetten vonzó férfi, van benne valami határozottan lehengerlő, hogy akarata előtt meg kell hajolni.
Leírás
Az ezer-hatszázas évek elején született, Pécsett - Török megszállásban, amiatt persze még fiatalkorában megjárta az Oszmán birodalmat.
Már ekkoriban kiderült, hogy van tehetsége a mágiához, ám közel sem akkora, hogy ezzel lehessen is valamit kezdeni. Nem is ezzel futotta be az akkori magyar származásával ellentétes, szép karriert... Katonának tanították, és elég korán kezdte a háborúzást.
Ennél viszont jóval többre vágyott azonban a férfi, amit már származása miatt nem kaphatott meg. Hiába a sok évnyi bizonyítás, hiába röppent el ismét tíz év. Valamiféle isteni csoda volt, mikor elkapott a táborukban egy vámpírt, s az ajánlatot tett neki...
Ugorjunk most azonban előre az időben. Majd négyszáz év szállt el, s ezalatt a férfi más országokban is kipróbálta magát a katonaságban, politikában.. Igaz, immár az éjszaka lényeit gyarapítva. Megjárt egy világháborút a németek oldalán, majd egy másikat az oroszokén.. Így történt, hogy hazakeveredett Magyarországra.
Volt rá ideje, hogy a világi dolgok mögött meglássa az isteni csodákat is, így megkeresztelkedett ezalatt - ekkor vette fel a Krisztián nevet.
Pécs birtokúri posztjára Walter Magyarországra érkezésekor került, s egészen az osztrák Herceg 2009-es haláláig birtokolta, mikor is az ideiglenes Tanács felkérte a Hercegségre. Nem habozott túl sokáig, rábólintott a dologra, s 2012-ig igyekezett is megfelelni a vámpírok illetve a máguskormány elvárásainak. Sokan bírálták szerepvállalását, de hiába a korlátozó törvények, a belső körökben történő bíráskodást és büntetést kivívta, ami nem kis szó.
2012 februárjában Krausz László javára lemondott a hercegségről, ő maga pedig bajnokával, egyben kedvesével, Emesével együtt visszatért Pécs kormányázásához.

Úgy hírlik...
... a Kaczár-kormány bábja, nekik engedelmeskedik, éppen ezért elutasítja a FMP rendeleteit, törvényeit.
... kiterjedt besúgóhálózata van, akikkel folyamatosan tartja a kapcsolatot, néhányan arról is beszámolnak, hogy látni vélik a manasíkon az őket összekötő szálakat.
... egy testőre sincsen - egyedül jár mindenhová, a fontos helyre is csak legfeljebb egy söfőr viszi.
... buzgó katolikus, többször több templomban is látták már, de a legtöbb messze esik bejelentett lakhelyétől.
... spártai körülmények között él, és épp ezért nem csak a pompát és a csillogást veti meg, de azokat is, akik ezeknek a megszállottjai.
... annak ellenére, hogy egyszerűségre és letisztultságra törekszik, nem veti meg a modern berendezéseket.
... emberfeletti memóriája van: aki egyszer beszélt vele, azt egészen biztosan meg fogja ismerni a következő alkalommal. Könnyedén felidézi a korábbi beszélgetéseket, szokásokat.
... macskákat tart, s a rossz nyelvek szerint a nőknél is jobban szereti őket.
Tulajdonságok
Fizikum - 15/17/17/17/17
Ügyesség - 19/19/19/19/19
Észlelés - 15/17/17/17/19
Megjelenés - 10/11/10/11/10
Intelligencia - 15/15/15/15/15
Akaraterő - 17/17/19/19/19
Mágia - 6/6/6/6/6
Előnyök
Kiváló tulajdonságok - 4
Auralátó - 4
Fotomemória - 4
Túlélő - 1
Joker - 4
Harcos - 2
Éles érzékek - 2
Változékony - 4
Hívő - 4
Domináns - 4
Hátrányok
A Jövő hiánya II. - 4
A Jövő hiánya I. - 4
Kötött formulák - 4
Fájdalmas mágia - 4
Gyakorlati elme - 3
Ami a csövön kifér - 4
Nehézkes segítő - 3
Egysíkú - 1
Sebző - 4
Szag - 4
Gének gyengesége - 4
Beazonosítható - 4
Gyermektelen - 3
Karakterkép:
Dean Cain