Martion: Alternatív Idők Szerepjáték
Nagy József Lukács
Születési idő:
18
Nem:
Férfi
Korszak: Újkor
Nagy József Lukács
(41)
Térképész
Testalkat:
kb 170 cm, erőteljes, bár vékony, szikár
Vonások:
magas homlok, erőteljes, markáns arc
Szem:
kékesszürke
Haj:
fekete, félhosszú
Általános öltözet:
Öltöny, ing, esetleg mellény, egyszerű, vagy hímzett ingek. Mindig elegáns, bár a kesztyű és a sétabot hiánya mintha azt jelezné, nem hagyományos úriember.
Első benyomás, kisugárzás:
Elmebeteg. Aztán már inkább csak borzongató érzést kelt. Kifejezetten baljóslatú, mégis, valahogy furcsán vonzó lehet. Amíg nem beszéltél vele, addig biztosan nem is szeretnél. Még a közelébe kerülni sem.

Leírás


Nagy József, ahogy mindenkinek bemutatkozik, Budapesten él, és nem is szívesen hagyja el a fővárost. Tulajdonképpen szinte egyáltalán nem hagyja el. Keveset tudni róla, és keveset is árul el magáról, de gyakran feltűnik Budapest utcáin éjjel, sétál a Duna parton, vagy épp misére siet. Hogy varázsló-e, vagy sem, azt nem nagyon tudni róla.

Hogy miből él? Térképész. Bár térképet rajzolni képtelen, de a fejében van az egész főváros, és más városok, országok térképén is eligazodik. Mindent tud Budapestről, annak fizikai valójában, az utcákról, valamint a fontosabb és kevésbé fontosabb helyekről, és minőségi áruk fellelhetőségéről. Legyenek azok ruhák, éttermek, esetleg drágakövek, ritkaságok, vagy akár varázstárgyak, különös emberek. Összekötő, de sok mindenen múlik, kinek ad el, vagy szerez meg információt. Ha valaki egyszer eljátssza a bizalmát, az talán sosem szerzi vissza.

Aki mégis megismeri, az rájöhet, hogy a marcona külső egy kissé talán rideg, de nagyon is érző lelket takar, akiket kedvel, azokért akár még a várost is elhagyja, és ha valamit ígér, akkor számítani lehet rá, hogy betartja azt. Kevesen vannak, akiket a munkakapcsolatain kívül elég fontosnak tart ahhoz, hogy úgy ismerhessék: Lukács.

Karakterkép:
Nick Cave