Martion: Alternatív Idők Szerepjáték
Szereda Péter
Születési idő:
1334
Nem:
Férfi
Korszak: Középkor
Korszak: Újkor
Peter Shaw
(17)
Hírszerző, kém
Testalkat:
Nagyjából olyan magas, amilyen magasnak egy áltagos 17 évesnek lennie kell, alkata is inkább hajlékony és ruganyos, mintsem erőteljesnek mondható, s bár általában ruhák fedik, de látszik, hogy fizikai munka nevelte.
Vonások:
Kölykös, kicsit olyan manó-szerű, mégis van valami fiúsan szép vagy inkább figyelemfelkeltő a hegyes állban, a szabályos ívű szemöldökben, a vonások összhatásában.
Szem:
Zavaros sötétzöld, hol megtévesztően elárvult és szelíd, hol ravaszul összeszűkülő.
Haj:
Barna.
Általános öltözet:
Mindig az aktuális "asztaltársasághoz" öltözik. Ha jómódú polgárok közt mozog, akkor maga is olyan viseletet ölt magára, amellyel nem lóg ki a sorból. Ha a nép sanyarúbb rétegébe vegyül, egyszerű szabású, gyűrött gúnyát ölt. Sosem feltűnő, sosem lóg ki. Fiatal fiú létére meglepő ügyességgel vegyül el akár az idősebb korosztály összejövetelein is.
Első benyomás, kisugárzás:
Akármit is keres itt ez a kölyök, ahol éppen vagy, valahogy azt érzed, hogy itt a helye. Végül is, logikus magyarázattal szolgált, tulajdonképpen bánod is, hogy miért kérdezted meg. Kínos, kínos, egész ostobának érzed magad, hogy ez nem neked jutott eszedbe. Azért azt az enyhén érezhető arroganciát hagyhatta volna másra, ez piszkálja a csőröd, el is határozod, na, na, most jól kiosztod, bár még magad sem tudod mivel, de már ott sincs. Egyáltalán, pontosan hogy is nézett ki?
Leírás
"Nincs szenvedély oly démoni módon türelmetlen, mint azé, aki egy szakadék partján borzadva kéjeleg a zuhanás gondolatában. Kísérletet tenni csak egy pillanatra is a gondolkodásra annyi, mint elveszni kikerülhetetlen; mert a gondolkodás csak arra sürgethet, hogy vissza kell tartani magunkat; és, mondom, éppen ezért nem tudjuk magunkat visszatartani. Ha nincs baráti kéz, hogy megakadályozzon, vagy ha nem sikerül valami hirtelen és utolsó kísérlet visszarántani magunkat s hátat fordítani a mélységnek: ledobjuk magunkat, és összezúzódunk.

Akárhogy vizsgáljuk ezeket és a hasonló cselekedeteket, azt találjuk, hogy egyedül csak s kizárólagosan a perverzió szelleméből származnak. Csupán azért követjük el őket, mert érezzük, hogy nem kellene. Ezentúl vagy emögött nincs semmi érthető princípium; s valóban az ősellenség egyenes ösztönzésének hihetnők ezt a perverzitást, ha nem tudnók, hogy alkalomadtán ugyanez szolgálatára lehet a jó űgynek is."
/Edgar Allan Poe: A perverzió démona - részlet/
Karakterkép: