Martion: Alternatív Idők Szerepjáték
Shamir Badawi
Születési idő:
1948
Nem:
Férfi
Korszak: Modern kor
Shamir Badawi
(55)
Régész és gyűjtő
Testalkat:
Erős testalkatú, izmos, jól karbantartott, bár mára szemmel láthatóan már eresztett némi jóllakott pocakot.
Vonások:
Nagyon jellegzetes, az orra erősen törött, a mosolya egyszerre ijesztő és vonzó.
Szem:
Szürkészöld, átható tekintete az első, ami megragadja a pillantásokat.
Haj:
Fekete, általában rövidre nyírt. Ha hosszúra hagyja, akkor göndörödésre hajlamos.
Általános öltözet:
Mindig a megfelelő alkalomhoz illően öltözködik, de elegáns helyeken olyan benyomást kelt, mintha a múlt századelőről érkezett volna: kedveli a bőrszínét és egzotikumát kiemelő fehér színt az öltözködésében - vagy az is gyakran előfordul, hogy minden tekintetben hangsúlyozni akarja származását, és ilyenkor kedvtelve enged a sztereotípiáknak.

Első benyomás, kisugárzás:
Abszolút erőteljes benyomást kelt már elsőre is. Nem egy helyről már megelőzi a rossz híre, úgyhogy amikor először találkozol vele, meg is lepődsz, hogy milyen hamar megkedveled. Az is eszedbe jut, hogy talán... talán csak a rossz nyelvek voltak túl kegyetlenek Shamir-ral.
Leírás
Ha egyszer láttad, soha nem felejted el. Ez leginkább hátrány annak, akit időnként elítélnek színes-hatalmas gyűjteményének átvizsgálása után... De persze mindez semmit sem számít egy olyan embernek, mint Shamir. Amíg a birtokában tudhatja hatalmas, egyiptomi témájú gyűjteményét, addig nem foglalkozik olyan apróságokkal, minthogy ki üldözi, kinek tett keresztbe, vagy kik dolgoznak neki. Láttad már esetleg átváltozni is? Az embernek néha kedve volna olyankor eltaposni a míves szkarabeuszt, mert szent állat ide, vagy oda... Shamir időnként amilyen megnyerő, olyan irritáló is tud lenni.

Persze... egy ilyen élethez szerencse is kell... vagy legalábbis egy beretvaélesen működő hatodik érzék. Az sem hátrány, ha az ember immúnis a mindenféle mérgekre, amit az egyiptomiak szétpermeteztek a piramisaikban. Vagy a kígyók, pókok és egyéb szépségek. Mindenesetre az biztos, hogy ha kedve úgy tartja, kifejezetten megnyerően képes viselkedni. Láss csodát: elég pontosan képes érzékelni a környezetét,ha pedig sírboltban jár, nos... az már csak igazán az ő terepe.
Karakterkép:
Amr Waked