Martion: Alternatív Idők Szerepjáték
Sokoray Nátán
Születési idő:
1995
Nem:
Férfi
Korszak: Alternatív jelen
Sokoray Nátán
(20)
Sokoray Kft. résztulajdonosa
Testalkat:
Kérte a bátyját, hogy intézze el Istennél a férfias testalkatot, de ez nem teljesült, egy deka izom nincs rajta. Karja, csípője vékony, lábai hosszúak, a száznyolcvan centit könnyedén megüti. Akármennyire is szeretne sportos külsőt, már nem fog változni.
Vonások:
Mocskosul jóképű, és ezt ki is használja. Örökölte a Sokoray ág jellegzetes vonalait, és bár nem olyan markáns, mint két bátyja, még így is legszívesebben egy múzeumban nézegetnéd, olyannyira tökéletes. A gyermeki ártatlanság éppen hogy eltűnőben van, a f
Szem:
Legtöbbször gunyorosan összehúzza, egyébiránt mélyen ülő, világoskék írisze van zöldes árnyalattal. A hangulatától függ, milyennek látod épp.
Haj:
Félhosszú, világosszőke. Nem olyan erőteljes, mint Etelének vagy Révának, és ezért nagyon mérges is. Akármelyik Sokoray hajápoló terméket keni rá, az övé vékonyszálú, és csak nem akar megerősödni.
Általános öltözet:
Szinte csak márkás darabok találhatóak a szekrényében, Blaskovits, Louis Vuitton, Hugo Boss és társai. Kicsi korától elkényeztették, megkapta, amit akart, így most testvéreire hárult a ruháztatása – és bizony mélyen a pénztárcába kell nyúlni, ha Nátán kinéz magának egy darabot. Kedvelt színösszeállítása a fekete és a fehér, sportosan elegáns, mindig rendezett és sohasem pacuha. Egy ideje állandó kiegészítőként hord egy fekete, kézzel fonott karkötőt a bal csuklóján, amit soha nem vesz le.
Első benyomás, kisugárzás:
Fellengzős, nagyképű és lenéző alak. Szerinte mindig igaza van, ha a piros almát dugod az orra alá, neki akkor is meggyőződése, hogy te vagy a színvak és a zöldet is képes vagy pirosnak mondani. Mindenkinél többre tartja magát, önös érdekeit mások elé helyezve keresztül hág minden szabályon, és egyáltalán nem érdekli, ha ezzel megbánt bárkit is. A lényeg, hogy neki jó legyen.
Gyakorta körbelengi a parfümjét egyfajta gyenge menta illat, mert szinte állandóan rágózik, Mentost vagy TicTacot rágcsál.
Leírás
Kölyökkoromban egy pillanatra felvillant előttem egy kép, épp csak a szemem sarkában... Odafordultam, hogy megnézhessem, de már eltűnt. Most már sosem érthetem meg... a kölyök felnőtt, az álom eltűnt. Kellemesen érzéketlenné váltam.


A Sokoray Család legifjabb tagjaként látta meg a napvilágot Budapest egyik magánklinikáján, 1995. augusztus 19-én. Ezt nehezményezi is mind a mai napig, mert szerinte, ha anyja még pár órát képes lett volna vajúdni, akkor 20-án születik meg és tarthatnák a tűzijátékot az ő tiszteletére.
Kései gyermek, szülei, Sokoray Eugén és Pável Antónia már nem is bíztak benne, hogy sikerül, valahogy aztán az akaratos kisfiú mégis utat tört magának. Anyja ekkor már erős antidepresszánsokon élt, apja pedig amikor csak tehette, dolgozott. A cégnek, a céghez, a cégért. Nátán keveset látta, ideje nagy részét Antónia szoknyája mellett töltötte. A gyenge idegzettel rendelkező asszony próbálkozott ugyan néminemű anya – fia kapcsolatot kialakítani, de az akaratos és türelmetlen Nátán túl sok energiát kivett belőle, egyszerűbb volt gyorsan mindent megvenni neki és elhalmozni ajándékokkal, hogy csendben maradjon. Így a kisfiú is boldog volt és Antónia is pihenhetett.
Testvéreivel soha nem mélyült el a kapcsolata igazán, mire megnyílt előtte a világ, Etelét beíratták a Martionba, Révával pedig nagyon más irányba mutatott az érdeklődési körük. Bátyja szívesebben nézegette a mesekönyveket vagy játszott a plüssállataival, míg számára a birtok felfedezése, a kisállatok hajkurászása és a dísznövények lekardozása volt az öröm forrása. Testvérét többször megpróbálta bevonni ezekbe a játékokba, sokszor erőszakkal is, de Réva egy alkalommal nem tetszését fejezve ki hozzá vágta a mesekönyvét. Az eset nagy port kavart, a papa jól elfenekelte, a síró kis Nati pedig kapott egy új kalózkardot, ha cserébe elhallgat végre.
A későbbiekben ez tovább mélyült, a Mirarxban Réva barátokat gyűjtött maga köré, Nátán pedig csatlósokat.
Mire a Karpena ösvényére lépett, Etele ismét tovább állt, és megint csak kisebbik bátyja jutott neki. Pedig nem ártott volna, ha Etele megregulázza, a kisfiú hamar magára talált a fekete macska népe között, és nem a legjobb értelemben.
Kisiskolás korában felfigyeltek arra, milyen szenvedés számára a varázslás, hamar felhagyott hát a pálcával és elméleti tudását bővítette. Nem volt ő rossz tanuló, csak tett arra magasról, ami őt nem érdekelte. Etele útjára lépve hamar rákapott a nihillista életmódra, és kialakult kis társaságával megindult a züllés lejtőjén. Minderről természetesen szülei nem szereztek tudomást, otthon ezekről a dolgokról mélyen hallgatott. Révával nem különösebben törődött, amiről testvére nem tud, nem fáj a feje.
Etele balesete megrémítette, bár nem az elvesztése ténye viselte meg, hanem az, hogy egyik örökösként ő hivatott átvenni a cég vezetését. Tisztában volt kötelezettségeivel, a Martionból csakis üzleti főiskolára mehetett volna tovább, de úgy volt vele, ha Etele lesz úgyis a cégvezető, neki elég ellötyögnie a négy évet, a későbbiekben pedig vígan élheti tovább egészségromboló életvitelét.
Szerencséjére a fiú felépült, igaz, szerinte fogyatékos lett, mikor a papi élet mellett döntött. Az iskola végeztével hazaköltözvén elkezdte tanulmányait a Nemzetközi Üzleti Főiskolán, nem sok kedvvel, és meg is bánta; apjuk halála után félbehagyta. Jelenleg a családi vállalkozásban teng-leng, mellette kínok kínjai közt éli életét felesége, Eleonóra oldalán akit el kellett vennie, mivel a végrendeletben az állt, hogy cska akkor kap vagyont, ha 18. életévét betöltve elvesz egy Családos nőt. Sok pénzt ver el, nagyvilági életet él, és nyílt titok, hogy gyakorta félrelép heti többszöri bulizásai alkalmával.


Fizikum: Én azt fel nem emelem, hozzad te, ha akarod, nekem nem hiányzik az izomláz. (6)
Ügyesség: Megcsinálom, de nem neked. Majd ha lesz hozzá kedvem, nézd azok is ott az én műveim. Jó, mi? (13)
Észlelés: Már megint új sampont használsz, ne is tagadd, borzalmasabb, mint az előző. És cseréld vissza a fülbevalódat, ez hat centire lehúzza a fülcimpádat. (15)
Megjelenés: Várj, maradj így! Nem látom magam a napszemüvegedben. Aha, oké, a hajam még mindig úgy áll, ahogy fésültem, mehetünk tovább. (17)
Intelligencia: Azért mert nem tartok neked kiselőadást a Háború és békéből, még olvastam, gyökér. (13)
Akaraterő: De én akarom. Most. Na, végre. (17)
Mágia: Vidd innen azt a szart //pálca//, ha reptetni akarok valamit, majd hozzád vágom. (6)

Családi hátteréből kifolyólag (Híres - 2) soha nem szenvedett hiányt semmiben, és ez még saját kereset nélkül, zsebpénzként is bőven elég arra, hogy finanszírozza belőle kicsapongó életét. (Anyagi háttér 1) Az otthoniaknak ezt nagyszerűen adagolja be, anyja valahogy mindig elhiszi, hogy felolvasó estekre jár, színházbérletet vesz vagy épp jótékonysági rendezvényeken vesz részt, (Élelmes) köszönhető ez a dörzsölt viselkedés családja korábbi felmenőinek, ugyanis Nátán ehhez ért a legjobban. (Kiváló tulajdonságok) Ha valamit el akar érni, azért általában tesz is, de szereti, ha a dolgok simulékonyan mennek, és minél hamarabb célba ér (Türelmetlen), mindezt lehetőleg pálca és mágia nélkül, mert nagyon cifrákat tud káromkodni, ha begörcsöl a pálcás keze. (Fájdalmas mágia). Esetleg nem tetszik, amiért neki sikerült? Hidegen hagyja. (Érzéketlen - 3) Örülhetsz, más dolgokban úgyis jobb vagy, mint ő, felesleges az orra alá dörgölnöd, mert te járod meg. (Jövő hiánya I – Diplomácia, Természettudományok, Háztartástan, Sport, Képzőművészet, Pusztakezes harc; Jövő hiánya II – Abeomágia, Átváltoztatás, Idézés)
Akármennyire is szeret lógni órákról, nem hülye gyerek (Általános műveltség: humán, reál, Mágiaelmélet), olvasta a világirodalom remekeit (Könyvtárhasználat), még ha ezt nem is hangoztatja és még üzleti érzéke is van (Kereskedelem, Stratégia), melyről apjáéknak nem kell tudniuk. Ha csajozásról van szó, természetesen odateszi magát (Megjelenés, Szexuális kultúra, Csábítás) és mindig megtalálja a hölgyek gyenge pontját, ahol bevágódhat náluk, elhiheted (Színészet, Szónoklás). Randiznál vele? Talán lehet róla szó, egészen sokoldalú fiatalember (Tánc, Zene) és még a hozzád vezető utat is megtalálja. (Tájékozódás). Igaz az ajtón nem fog becipelni (Emelés), még ha hisztizel, akkor sem, először hajol el (Kitérés) a pofon elől, mint hogy meghallgassa a sirámaidat.
Ja, hogy szombat van, kötelező családi vacsora, pont, amikorra megbeszéltétek a randevút? Az sem baj. Anyjáékkal sec – perc alatt elhiteti (Álcázás, Csalás, Fürkészés, Éberség, Lopakodás), hogy még mindig a szobájában van, holott már rég kisurrant és a kijelölt területen elillant a megbeszélt helyre. Várj, róla van szó. Mi? Ja, már megint az iskola. Várj egy percet, ez érdekli. (Kihallgatás) A biztonság kedvéért azért lenyúl (Tolvajlás) egy tízest anyja táskájából, ki tudja, költséges kislánynak tűnsz. Mi az, hogy nem szereted a Múzsát, ez az egyik legnívósabb hely Budapesten. Hidd el, tetszeni fog. (Meggyőzés)
Jól érezted magad? (Vallatás) Nem, ne folytasd, nem érdekli. Ha elmondod valakinek hogy ma itt volt, elintéztet pár haverjával. Jobb, ha tartod a pici szádat, még a végén csúnyán felrepedne. (Megfélemlítés)

Sokoray Eugén
†2013. 02. 06.
alias apa
Nagyszerű, csöbörből vödörbe.
Sokorayné Pável Antónia
alias anyu
Minden anya életet adott egy gyermeknek. Kivéve az én anyukám, ő egy legendának adott életet. Kösz, anya!
Sokoray Etele
alias Jézus
Figyeljétek meg, egy éven belül keresztre feszítteti magát. Vagy részegen megpróbálja borrá változtatni a vizet.
Sokoray Réva
alias Primadonna
Szegény Répa, néha kétségbe vonom, hogy a testvérünk-e. Se nők, se bulik, csak a könyvek meg az Internátus. De legalább van egy marha, akire rá lehet bízni a vállalatot.
Sokoray Erik
alias Pénzcsináló
Kit érdekel, hogy buzi? Felőlem oda teszi a farkát ahová akarja, csak ne hagyja egyedül a bátyámat a cégnél, különben éhen halunk.
Sokoray Szőke Béni
alias Nagyapa
Hála az öregnek, életemben nem kellett dolgoznom, és ez ha rajtam múlik, így is marad. És még a sampon is ingyen van. Kösz, nagyapa!
Sokorayné Grassalkovich Gréta
alias Öreganyám
Őt legalább bírom, vele szemtől szemben beszélhetek. Akármit csinálok, így - is úgy - is elküld a picsába, de azért jó felhúzni az agyát.

Karakterkép: