Martion: Alternatív Idők Szerepjáték
Edward Smee
Születési idő:
1450
Nem:
Férfi
Korszak: Középkor
Thomas Plantagenet
(45)
Ereklyekutató
Testalkat:
Valamivel alacsonyabb a sokéves átlagnál, 180 centijéhez szálkás izomzat társul.
Vonások:
Szögletes vonásaihoz nagyobb orr, vékonyabb ajkak dukálnak.
Szem:
Magas homloka miatt kifejezetten kicsinek tűnik, színét tekintve a kék és zöld között mozog.
Haj:
Rövid, egyenes és szőkésbarna.
Általános öltözet:
Leginkább hétköznapi ruhákban látni, póló-farmer, esetleg egy dzsekivel felette. A szürkés, sötétebb színeket kedveli, az összeállításban egyedüli színfolt a tornacipője lehet.
Első benyomás, kisugárzás:
Semmi különös. Talán valamennyivel visszahúzódóbb, mint a legtöbb ember, általában óvatosak a mozdulatai, azonban előszeretettel él a cinizmus eszközeivel, és sokszor úgy tűnhet, kifejezetten tudálékos. A mana+ egyik szerkesztőjeként azonban ez teljesen normális.
Leírás

Azt mondják, kitágult a világ, minden nagyobb, csodásabb, mesésebb, mint valaha. Szerintem tévednek. A világ kisebb lett, az információ mindenki számára elérhető - amit csak kevesen tudnak megfelelően, felelősségteljesen használni. A nagyhatalmak sosem látott módon játsszák ki egymást, irányítják az embereket, ők pedig az ellenállás helyett önként és dalolva adják át magukat nekik, míg lenéznek másokat, kik nem tesznek így. A mesék meghaltak, a babonák elvesztek, holott a mögöttük lévő hatalmak még mindig állnak. Csak fel kell tudni ismerni.

A férfi immáron huszadik perce vár az íróra. Ezzel persze nem lenne semmi baj, elvégre hozott magával olvasnivalót - a régi, cirill betűs kötet azonban egyre kevésbé köti le a figyelmét, és mindnuntalan azon kapja magát, hogy a faliórára pillant. Nagyjából tíz perce jutott el odáig a pincérnőcske, hogy felvegye a rendelését. Csinos, de ügyetlenke, összességében bájos teremtés, megdolgozik a borravalóért. Talán ez is közrejátszik abban, hogy mikor zavaros szabadkozás után leteszi elé a lány a teáját, csak mosolyogva int, jelezvén, nincsen semmi baj. A külső szemlélődő számára egy türelmes, minden ízében gentleman ül az asztalánál, ám a varázs megtörik, mihelyst halk szitkozódás közepette köpi ki az italt. Undorodva törülgeti meg magát, és párak kihallhatják morgolódásából a "tejpor", "répacukor" és az "áztatási idő" szavakat, szóösszetételeket.

Mire befut a fiatal író, már újból magára öltötte hűvös és nyugodt énjét. A várakozó fáradalmai ellenére kedves mosollyal kel fel, és kezet is nyújt a már most nagyképű férfinak. Egy sikeres novella viszont még nem jelent The New York Times Bestsellert, amiről nem ő fogja felvilágosítani. A hosszas önajnározás után a közeli asztaloknál ülők úgy vélik, a brit hátán ismét akár fát is lehetne vágni, de nagy sokára a tárgyra is rátérnek, és lebeszélheti arról, hogy történelmi regényt írjon a fiatal. Úgy, jó lesz az fantasynek, ne, semmiképpen sem sci-fit, mert a végén neki kellene azt is átnéznie - így viszont nem bánt senkit.

A két és fél óra alatt többé rá sem pillant az időközben megszilárduló felszínű teára, a megbeszélés végén pedig csak annyival fizet többet érte, hogy meg ne szólhassák érte. Többé nem fog idejönni, de az íróval még talán egyeztet majd. Ki tudja? Lehet, a jövő mégiscsak a zsebében van.

- Áruld már el, hogy nem sikerült még egy csajt se befűznöd? - A mérsékelten tanult úriember a brit egyik barátja volt, nem mellesleg olyan férfiú, kinek minden ujjáról csak úgy lógtak a hölgyek. Ő válaszul csak sóhajtott egyet, mivel barátja nem sejthette, hogy ez a beszélgetés már megannyiszor lezajlott, s nem akarta undokul félbeszakítani.
- Figyelj, én tudom.. Rossz a módszer! Nem elég odaadni a nőcskéknek a színes kavicsokat, hozzá szépeket is kell mondani! Udvarlás, tudod te azt! És nem, ne várd végig, mikor elkezd regélni a szerelmi bánatairól, még a közepén vigasztald meg! Amikor közel hajol, rebegteti a pilláit, azt akarják, hogy döntsd le őket! Mi az, hogy te olyat nem csinálsz? Egyáltalán hogyan csináltok ti kis angolokat?

//Karakterkép: Gordon Matthew Sumner/Sting//

Karakterkép:
Gordon Matthew Sumner/Sting