Martion: Alternatív Idők Szerepjáték
Laukó Dorina
Születési idő:
Újkor
Nem:
Korszak: Modern kor
Vantara Karina
(24)
Feltaláló, mérnök
Testalkat:
Aprócska, vékony, mindössze 153 centiméter magas.
Vonások:
Babaarcú, bájos, szinte kislányos arcú.
Szem:
Nagy, szép formájú kék szemekkel lett megáldva.
Haj:
Hosszú, göndör szőke haja van, ám gyakran harcol meg vele, hogy kiegyenesítse.
Általános öltözet:
Ha ruha, mintás és kényelmes, akkor fel is veszi. Nem szokott nadrágot hordani, mert állítása szerint korlátozza a létezésében is.
Első benyomás, kisugárzás:
Egy igazi habókos, bohém, kis energiabomba. Imád beszélni, beszélgetni, ám teljesen megszállottja a bűbájainak. Így főleg arról szokott hablatyolni. Elsőre szimpatikus és kedves, de talan és mágus legyen a talpán, aki túléli a szómenéseit. Sokat dúdolgat, fütyörészik.
Leírás
Dorina (avagy Dorkó) egy rém egyszerű nagytőkei kis máguscsalád második gyermeke. A szülei mindketten varázslénygondozók voltak, a bátyja pedig gemmáriussá lett. Csak Dorkó lógott ki mindig a sorból. Nem voltak igazán barátai a Martionban, mára már neveket sem tudna mondni, hogy kiket ismert meg ott. Viszont a tanulmányi eredményei kiemelkedőek voltak, mert szinte beteges megszállottsággal hajtott afelé, hogy egy napon majd ő alkossa meg a legújabb és legjobb varázslatokat. Kislányos eltökéltsége az egyetemen is megmaradt. Az ELTE-EMK-ját dicséretes eredményekkel végezte, de itt sem barátkozott.
Végül felköltözött véglegesen Budapestre, hátrahagyva a Csongrád megyei kis falut, ahogy annak idején a bátyja is tette.
Az utóbbi két évben viszont nem volt Magyarországon, Cardiffban dolgozott egy ottani, hozzá hasonlóan elvetemült csapattal. Sikeresen felszedte a walesi angol akcentust magára. Talán kicsivel összeszedettebb is lett mint korábban. (De ez egyáltalán nem jogerős.)

Ha esetleg belé botlanál, ne lepődj meg: perpetuális a vigyora, az optimizmusa, pedig nem egyszer sikerül balul a kísérletezése. De ha esetleg a vendége lennél egyszer, kérd meg, hogy főzzön neked: azt még az édesanyjától tanulta nagyrészt és nem szokta elrontani.

Karakterkép:
Heather Marks
Korszak: Újkor