Martion: Alternatív Idők Szerepjáték
Weisenstein Zoé
Születési idő:
2000
Nem:
Korszak: Jövő
Weisenstein Zoé
(13)
Jobb kéz & Best Friend Forever
Testalkat:
A korosztályában magasnak számít. Még nincs nőies alkata, sőt, kimondottan gyerekes külseje van. Vékony és törékeny. - 160 cm és 40 kg.
Vonások:
Kerek arc, kis fitos orral és húsos rózsaszín ajkakkal. Vonásaiban benne van a naivitás és a kíváncsiság. Amolyan angyalarcú kislány, akár egy játék baba; nem az a típus, aki könnyen idősebbnek hazudhatná magát.
Szem:
Nyugalmat árasztó szürkéskék szemek, amikben mindig tükröződnek érzései és kedélyállapota; szinte olvasni lehet belőlük. Tekintetében ott a tisztaság és a gyermeki ártatlanság.
Haj:
Háta közepéig érő szőke és dús hajzuhatag, ami az esetek többségében hullámos.
Általános öltözet:
Általában az évszakoknak megfelelően öltözködik; nincs különösebb stílusa, inkább csak egy látszatot akar kelteni, amit rendszerint sikerül elérnie.
Az esetek többségében a - látszólagos - korához illő, kislányos ruhákban látni, de ettől függetlenül ugyanúgy megtalálhatók a ruhatárában a farmernadrágok, sortok, pólók és ingek - de csak ritkán bújik ilyen ruhákba.
Az aktuális viselete sok esetben már nincs összefüggésben a lány aktuális hangulatával/kedvével.
Lévén, külsőleg még sokan gyereknek nézik, így a cipők terén is igyekszik megfelelni a látszólagos képnek. Ha passzol a ruhájához, akkor még a tornacipő is szóba jöhet, de az esetek többségében inkább az aranyos és csinos kis balerina cipőket hordja.
Körmei szépek és ápoltak és kiegészítőkből is csak keveset hord. - Egy nyakláncot, amit az édesanyjától kapott, egy karkötőt, még régen a nagymamája hagyományozta rá, valamint egy pár kristály fülbevalót, amit öccse, Bence vett neki egy nyaraláson.
Persze akadnak olyan napok is az életében, amikor nem kíván kislánynak látszani; olyankor általában sminkkel próbál öregíteni arcán, illetve igyekszik olyan ruhadarabokat magára aggatni, amiktől kicsit idősebbnek látszik.
Hosszú szőke haja eredetileg egyenes, de Ő minden nap vagy minden második nap behullámosítja.
Első benyomás, kisugárzás:
Amint meglátod, az első gondolatod, hogy milyen édes, cuki kislány. Egy életvidám, ám sokszor komoly tizenhárom éves lányt lát az ember. Szőke haja, nagy kék szemei és mosolya angyali vonásokat kölcsönöznek arcának. Egy fiatal kislányt lát mindenki, aki vadalma mosolyával mindenki szívébe azonnal behízelgi magát. Elhiszed neki, amit kedves csilingelő hangján mond, elmész vele, hazakíséred, ha azt kéri, mert nem szeretnéd, hogy bármi baja is essen, hiszen kicsi, törékeny virágszál még. Arcán a naivitás és kíváncsiság jelei láthatók, de ezek hamar átváltozhatnak gyanakvó és kissé sötét vonásokká is.
Ha este találkozol vele, akkor is levesz a lábadról, ugyanakkor kérdéseket szül látvány. Hogy lehet egy ilyen fiatal kislány az utcán, késő este? Hol van anyja/apja/idősebb testvére?
Ha pedig kétes helyeken sikerül megpillantani kételyek és kérdések ezrei is felmerül majd benned. Ki vagy mi Ő? Mit keres itt?
Leírás
„Ami volt, az nincs már: ami jó volt, elmúlt;
Más pennával írnak; sorsom balra fordult;
Gyilkosságba estem, lettem bujdosóvá,
Hej, ki tudja, mikor leszek bele jóvá?
De hiszem az Istent, az árvát sem hagyja,
Mert azért az árvák gondviselő atyja;
Tán veszett nevemet is lemossa vérem,
Mit fejemre költe drága jó testvérem.”

Sok éve már annak, hogy megláttam a napvilágot. - De még milyen sok! - Ezt követően tizenhárom évig éltem a gyermekkor nyújtotta, meleg és puha burok takarásában, aztán minden megváltozott.
Megtudtam, hogy boszorkány vagyok. Örültem a hírnek, mert minden, amiről korábban úgy tudtam, hogy mese csupán, arról bebizonyosodott, hogy létezik.
Aztán elég hamar sikerült egy legjobb barátra is szert tennem.
Még „az emberi élet útjának felén” sem jártam, amikor „egy nagy sötétlő erdőbe jutottam”. - Nagyon örültem Eszternek, de ez a lány szépen lassan az egész életemet megváltoztatta. Kivezetett a napfénybe, hogy aztán a legsötétebb erdőbe vezessen. Mikor megfordult a fejemben a gondolat, hogy vissza kellene fordulni, már messze jártunk a kiinduló ponttól. - Túl sötét volt és túl rémisztő. Egyedül már nem találtam volna vissza, így inkább Belékapaszkodtam; úgy döntöttem, hogy inkább vele tartok, bármerre is tartson.
Emlékszem az első alkalomra. Nem tetszett. Túl sűrű, meleg… és az a fémes íz. De az egyik legjobb módja annak, hogy Vele tarthassak. Szeretem és meg is ígértem, hogy soha nem hagyom el.
Most, jelenleg, én vagyok a szer… jobb keze… - még mindig nem tetszik ez a szó - és egyben a legjobb barátnője is… és szeretem is. Már csak Ő maradt nekem!
Ketten sok ellen,
Best Friends Forever!

Az amúgy beilleszkedni igazán sosem tudó lány Martionban igen hamar barátnőre talált. Pár hónap múlva Zoé le is cserélte a szobatársait a vámpírlány társaságára.
Idővel, egyre több időt töltöttek együtt, egyre többször adta Zoé önként a vérét a másiknak. Eszter igazán nagy hatást gyakorolt Zoéra, aminek az eredménye a jelen, azaz Eszti szerviense lett.
Ideig-óráig sikerült titokban tartani a titkos kapcsolatot a két lány között, de végül csak feltűnt néhány embernek, hogy Zoé alig, szinte semmit, sőt, semmit nem változott, pedig eltelt pár év.
Karakterkép:
Taylor Momsen