Martion: Alternatív Idők Szerepjáték
Zihari Olivér
Születési idő:
1540
Nem:
Férfi
Korszak: Középkor
Zihari Olivér
(29)
Katona, Kereskedő
Testalkat:
Az átlagosnál valamivel magasabb, de nem égimeszelő. Szálkás izomzata miatt inkább nyúlánk, amolyan ügyesebb-mint-erősebb alkat.
Vonások:
Kellemes ránézni a szenvtelenül mosolygó ábrázatára, szüleitől vonzó, a hölgyek számára szimpatikus megjelenést örökölt.
Szem:
Mogyoróbarna.
Haj:
Sötétbarna.
Általános öltözet:
Míg katona volt, ugyanazt az öltözetet viselte, mint társai, ám később, a végvári harcok végével ezt a török hódoltság területein időzve díszes kaftánokra, az erdélyi uradalomban pedig jómódot tükröző öltözékekre cserélte.
Első benyomás, kisugárzás:
Megnyerő és első látásra szimpatikus férfi. Magad sem tudod, hogy mi benne olyan bizalomgerjesztő, mégis ösztönösen nyíltan fordulsz hozzá, mintha régi ismerősök lennétek. Magabiztos fellépése, gesztusai, ahogy magyaráz, tartva a szemkontaktust, az az érzésed, hogy figyelmének utolsó morzsája is a tiéd, mégsem hat tolakodónak. Van egyfajta karizmája, ami megragad és nem engedi, hogy rajta kívül másra figyelj. Éjlény vagy? Mindez rád fokozottan igaz, jelenlétében akaratlanul is jobbnak látod háttérbe húzódni, hogy átadd neki a pódiumot.
Leírás
1540 környékén született, középnemesi család második fiú gyermekeként, egyértelmű volt tehát, hogy katonának álljon. Kitaníttatták a kardvívásra, írni-olvasni is tanult ugyan nemesként, de tekintve, hogy a vagyon az elsőszülött fiúra szállt, számára ezek csak másodlagos fontosságot élveztek. A török ellen folytatott végvári harcok idején maga is védő volt, ám nem a legelhivatottabb, sőt. A rossz nyelvek azt beszélik, hogy Olivér volt az, aki kiadta Siklós várát az ellenségnek, elárulva nekik a titkos bejáratokat busás összeg fejében. Ennek a hitelessége azonban erősen vitatható. Így történt? Nem így történt? Aki tudja, az nem beszél erről.

Vámpírrá nem sokkal később az Erdély északi része felett rendelkező birtokúr tette, akinek néhány évnyi szolgálat után a bizalmasa lett. a török hódoltság alatt úgy éldegélt, akár hal a vízben, kikacsintott a kereskedelem felé is, ráadásul elég jól beszélt törökül. Birtokura ügyeinek intézésében szintén segédkezett.

A Habsburg dinasztia hatalomátvétele Olivért kifejezetten rosszul érintette, búcsút mondhatott kapcsolatai nagy részének, így a férfi úgy döntött, hogy bár fenntartja menedékét az országban, külföldön is érdemes új kapcsolatrendszert kiépíteni, így jutott el az újkor elejére Franciaországba...
Karakterkép:
Gale Harold
Korszak: Újkor