A menü becsukása

Martion: Alternatív Idők Szerepjáték
Helyszíncsoportok > Alternatív jelen > Az Ébredés

Világleírás

Leírás  Regisztráció  Bejelentkezés  Játékostárs-kereső (0)  Könyvjelzők  Üzenetek ()  Események (0)

hozzászólás megjelenítése.

1 db hozzászólás van a témában. Jelenleg 0 személy tartózkodik a témában (utolsó 5 perc adata).

Aktuális
Válasz erre Könyvjelző mentése Üzenet küldése
Mesélő #1 / 2014.07.08. 00:49:52
Az Ébredés

„Ébredésnek” nevezzük azt az eseményt, amely bekövetkeztekor, 2009-ben, az abban az évben elhunyt halottak mind feltámadtak. Az életre keltek száma kicsivel több, mint 140 000-re tehető. Az országok kormányai elsődlegesen leginkább a nagyobb városok védelmére helyezték a hangsúlyt, így a kisebb városok és falvak védtelenek maradtak a támadásokkal szemben - ez hívta életre az Emberi Erő alakulatot.
Sokan úgy vélik, hogy ez a 2009-es Ébredés csak a kezdet volt, előfutára egy nagyobb eseménynek, mikor a többi halott is feltámad.

Részlegesen Elhunyt Szindróma

Ez a fogalom leginkább egyfajta állapot megnevezésére szolgál: azokra az emberekre vonatkozik, akik 2009-ben bekövetkezett haláluk után feltámadtak, azaz részesei voltak az „Ébredésnek”.
Amíg nem találták fel a „Neurotriptyline” nevezetű gyógyszert, addig lehetetlennek bizonyult a békés együttélés az ezen „betegségben” szenvedőkkel, mivel mindenkit megtámadtak, aki az útjukba került; napjainkban viszont lehetőség nyílt arra, hogy az élőholtakat visszaintegrálják a társadalomba, amit egy hosszabb ideig tartó terápiás folyamat előz meg.

Neurotriptyline

Ennek a szernek a felhasználásával „ébrednek tudatukra” az addig beszámíthatatlan élőhalottak. Ez annyit takar, hogy az ösztönlény helyett immár újra emberi valójuk érvényesül.
Ez a gyógyszer egy zöld folyadék, amit egy fecskendővel tudnak beadagolni a „betegeknek”. Fontos, hogy mindenképpen az első és második csigolya közé, a gerinccsatornába adagoljuk a szérumot.
Bár a szer viselkedésüket tekintve emberibbé teszi használóit, de a testi funkciókat nem adja vissza, magyarán az élőholtak továbbra se esznek normális emberi táplálékot, bőrük halottsápadt marad és szerveik se lépnek működésbe - elvileg. Mindez, ha nem lenne elég, a Részlegesen Elhunyt Szindrómában szenvedők írisze távolról sem hasonlít egy emberére: az írisz természetellenesen világos, majdhogynem fehér, a pupilla pedig nem szabályos kör alakú –kiszögelléseivel távolról hasonlít egy többágú csillaghoz.
A bőrszín és a szemek elrejtésére speciális alapozó krémet és kontaktlencsét kapnak, ezeknek megfelelő használatát, illetve a társadalomba való visszahelyezkedéshez szükséges tudást, ismereteket a kezeltek egy külön erre kialakított, reintegrációs központban sajátíthatják el.

Human Volunteer Force (HVF) , avagy Emberi Erő. Olyan militarista, harcos csoport, amely az Ébredés és az azt követő veszettekkel vívott háború alatt biztosította az emberek biztonságát és próbálta visszaszorítani az élőholtak előretörését. Tagjai között fiatal, idős, férfi és nő egyaránt megfordul, mivel megalakulásukkor az emberek nem voltak abban a helyzetben, hogy bármilyen lehetséges erősítést visszautasítsanak. A kezdeményezés Roarton városában indult, s országszerte ismertté tette kitartásáról és harciasságáról az angliai kisvárost. A háború után feloszlatták, azonban egykori tagjaira sok helyen máig háborús hősként tekintenek. Sok egykori HVF katona máig szélsőséges ellenzője a Részlegesen Elhunyt Szindrómában szenvedők társadalmi beilleszkedésének; nem hajlandóak emberként tekinteni a feltámadtakra.

Az Élőholt Felszabadító Hadsereg egy lázadó csoport, részben vallási szekta. Vezetője az ún. Élőholt Próféta, továbbá az ő tizenkét tanítványa felügyeli és koordinálja személyesen is a követőket, tolmácsolva a Próféta tanait. Céljuk előidézni a Második Ébredést, s reményeik szerint az ekkor feltámadó társaikkal együtt leigázhatják majd az élőket.
Ehhez a csoporthoz kapcsolódik a Kék Feledés nevezetű por vagy kapszula formájú drog. Bevétele után a Neurotriptyline (a Részlegesen Elhunyt Szindróma gyógyszere, amelyet a kezelteknek minden nap be kell adni) hatása elmúlik, a használó visszaesik az ébredés utáni állatias, ösztönlény állapotába. Az Élőholt Próféta egy website-on terjeszti nézeteit, ennek linkje: undeadliberationarmy.co.uk, a belépési jelszó pedig Revelations-1:18. Fő politikai ellenfelük a Victus.

A Victus politikai párt, amely a háborút követő években rohamosan növekedett, mígnem a kormány élére került. Szélsőségesen és radikálisan élő-párti elveket vallanak. Meggyőződésük, hogy a halál természetes, az pedig, hogy vannak olyanok, akik visszatértek ebből az állapotból, természetellenes. Vallják, hogy ezeket a személyeket nem kötelesek teljes mértékben emberi lénynek minősíteni, inkább alacsonyrendű, másodrangú fajnak tekintik a Részleges Elhunyt Szindrómában szenvedőket. Kidolgoztak egy programot, aminek lényege, hogy a feltámadtak önkéntes munkával térítsék meg azokat a károkat, melyeket 2009-ben és 2010-ben, a Neurotriptyline feltalálásáig okoztak. Bármilyen állampolgári jog csak ezután a program elvégzése után illeti meg őket.

A Norfolk Kezelő Központ az a hely, ahol a Részletesen Elhunyt Szindrómában szenvedő alanyokat a Neurotriptyline nevezetű gyógyszerrel a begyűjtésük után kezelik és kondicionálják, hogy képesek legyenek visszatérni a társadalomba. Valószínűleg ugyanez a központ szolgált korábban a gyógymód kifejlesztésének helyszínéül, s számos kutató/orvos büszke az itt eltöltött időszakra. A visszaesett, ismét megvadult kezelteket ide hozzák vissza újabb kondicionálásra.

Archívum