Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/alternativ.alomvilag.hu/andromeda.php on line 1294
Martion: Alternatív Idők Szerepjáték ingyenes online fórumos szerepjáték:

Martion: Alternatív Idők Szerepjáték
Leírások
A Martion: Alternatív idők a Martion Szerepjáték oldal alapján jött létre. Rajta szerepjáték folyik. Ez egy közösen megformált világ, amiben a játékos - vagyis Te - egy, vagy akár több karaktert (a játék világában élő szereplőt) személyesít meg, minden részletében. A játék írásban zajlik, egy fórumon, amit Játéktérnek nevezünk, ezért magát a játékot leginkább úgy lehet elképzelni, mint egy többek által írt, folyamatos, hosszú regényt. Írásos formájához mérten többnyire az irodalmi stílus - vagy legalábbis a választékos megfogalmazás, leírás a jellemző rá. A szerepjáték középpontjában a megszemélyesített szereplő (karakter) érzelmei, motivációja, jelleme, fejlődése, interakciói, a többiekkel való kapcsolata és természetesen a kalandjai állnak.

Amennyiben még nem találkoztál hasonlóval, tisztában kell lenned az első, elengedhetetlen alappillérrel, ami a játék műveléséhez szükséges: A játék kezdete előtt tudatosítanod kell magadban, hogy Te (user, a felhasználó, játékos, a karakter tulajdonosa) és a Karakter (kari, ch, játékos karakter, jk) két különböző személy. Ez a kettő nem összekeverendő, és nem feltétlenül feleltethető meg egymásnak. Míg te lehet, hogy egy átlagos, barna hajú, tizenéves lány vagy, könnyen előfordulhat, hogy a megalkotott karaktered egy száz éve élt, tizenegy éves parasztfiú lesz. Tehát egyik sem egyezik meg a másikkal, sem külsőségekben, sőt, talán jellemben sem. Hiszen ez egy Játék, ahol megvan a lehetőséged elszakadni magadtól - ha szeretnél. Az oldalon a játékos karaktereken kívül léteznek úgynevezett Mesélők is, azaz játékot irányító, kontrolláló, moderáló személyek (az ő karakteres nevüket a Főoldal Staff címszava alatt találhatod meg). Céljuk a játékteremtés, annak minőségének fenntartása, a játékosok segítése. Ha a Játéktéren moderátori tag Mesélőként nyilatkozik meg, úgy a hozzászólása is "Mesélő" névvel (illetve fehér-fehér színnel) fog érkezni, és ezek a reakciók, hozzászólások a mérvadóak a szituáció, játékhelyzet értelmezésében. A Mesélők megszemélyesíthetnek szereplőket, Nem Játékos Karaktereket (njk-kat), mint például egy boltos, járókelő, rokon; átírhatnak szituációkat, leírhatnak kalandokat, amik a karakterekkel történhetnek. Minden körülmények között az ő szavuk a döntő egy játékszituációban vagy egy azon kívüli vitában. Tanácsokkal és figyelmeztetésekkel is láthatják el a karaktereket illetve a játékosokat is.

A játékban mindezeken kívül abban is különbözöl saját magadtól, hogy egy alternatív, mágiával töltött világ szereplőjét személyesítheted meg. A világ állása, technikai fejlettsége, a lehetőségek a hétköznapokban közel azonosak, mint az adott történelmi időszaké, mivel a mágusok a varázstalanok előtt főként titokban tevékenykednek. Az ő világuk azonban tartogathat meglepetéseket, így érdemes alaposan elolvasni a világleírást. Ezért is jelenthet ez a kiszakadás napjainkból jó kikapcsolódási lehetőséget számodra - ugyanakkor kihívást is. Oldalunk ezen részén szeretnénk minden, a játékhoz kellő alapinformációt elérhetővé tenni számodra, ám, ha nem világos valami, ne félj felkeresni az oldal vezetőit vagy a régebbi játékosokat. A szabályok nem ellened, hanem érted jöttek létre. Ezért fontos, hogy próbáld meg legjobb tudásod szerint betartani az itt írásban foglaltakat. A szabályok betartása teszi mindenki számára élvezhetővé az itt töltött időt.
Rövid leírás

A Martion: Alternatív idők a Martion Szerepjáték múltjában, jövőjében és alternatív jelenében játszódó, fórumos szerepjáték. Ennek megfelelően a világleírása és szerepjáték szabályai a Martionénak megfelelő.

A Martion Szerepjáték világa

A játékban játszható karakterek a mágusok mellett talanok, sutták (mágikus világot ismerő varázstalanok) született mágusok, likantrópok, vámpírok, szerviensek. Az összetettebb karakterekhez érdemes az egész világleírást elolvasni.

Az oldalon alapvetően realtime játék zajlik, azonban fejlécek alkalmazása mellett ([]-k közötti játékinformációk) lehetséges az off-time játék is. A hozzászólások megírásának módját semmilyen általános szabály nem köti vagy szabja meg. A szövegalkotás módja szabadon eldönthető, a hozzászólások szövege egyaránt lehet múlt vagy jelenidejű, E/3 vagy E/1 személyben megírt.Tartalomjegyzék

Világleírás

Szerepjáték

A Martion: Alternatív idők egy játék, amely képzelőerőt, kreativitást, türelmet, és mindenek felett érettséget kíván. Az érettség egy részét az adja, hogy rájössz, a Martion Szerepjáték csak egy játék, és az itt fölvázolt emberek és helyzetek csupán a képzelet szüleményei. A való életben történt sérelmek megtorlására ez nem megfelelő helyszín. Ha vége a játéknak, kapcsold ki a gépet, és térj vissza a saját életedhez.

Ahhoz, hogy az oldalon játszhass, el kell fogadnod a felhasználói feltételeket.

Amennyiben a fent leírtakhoz tudod magad tartani, úgy jó szórakozást kívánunk!

A játékot követheted Facebookon is:

ÁlomVilág Klub

Az ÁlomVilág weboldala nem csak a Martion Szerepjátékot nyújtja neked. A www.alomvilag.hu weboldal az ÁlomVilág Klub által működtetett ÁlomVilág Klub honlapja is, mely az élő találkozók és táborok szervezése mellett online useres ismerkedésre, beszélgetésre is teret biztosít az ÁlomVilág Klub Fórumán keresztül. Ez a Fórum az oldalon több helyütt ki van linkelve a könnyebb elérhetőség érdekében. Javasoljuk, hogy keresd fel, érdekes, izgalmas beszélgetések részese lehetsz, és számos új barátra lelhetsz.

Az ÁlomVilág Klub minden hónapban Budapesten élő találkozókat szervez. Figyeld az ÁlomVilág főoldalán a híreket, hogy értesülj az aktuális időpontokról. A nyári hónapokban - általában júliusban - és ősszel, Halloween környékén táborban, tavasszal és augusztusban pedig élő szerepjátékon vehetsz részt. Mindig figyelmesen olvasd el a hirdetményeket!

az ÁlomVilág Klubot követheted Facebookon is: